Samenwerking met Roeicentrum Binckhorst

Een samenwerking aangaan met Roeicomplex Binckhorst is bouwen aan de toekomst van Den Haag als Roeistad, als sportieve stad en als studentenstad. Het gebouw zal twee verenigingen samenbrengen met beide hun eigen rijke geschiedenis. Beide verenigingen zullen gaan bouwen aan een gemeenschap waar kennis en passie zullen worden gedeeld. Daarnaast zal het gebouw naast de twee verenigingen maar ook de omgeving een plek van samenkomen bieden. Hierdoor is een samenwerking met Roeicentrum Binckhorst niet enkel een samenwerking met de twee verenigingen maar tevens een samenwerking met de gemeenschap die het dient in de Binckhorst.

Het is een samenwerking waarbinnen tweerichtingsverkeer bestaat. Als verenigingen bieden wij onze platformen aan om ook uw doelen te bereiken. Met in totaal meer dan 700 leden en deelnemend aan landelijke wedstrijden, kan Roeicentrum Binckhorst u exposure bieden binnen een doelgroep die bestaat uit sportieve burgers en studenten van jong tot oud.

Er zijn verschillende manieren om deze doelgroep te bereiken, vandaar dat wij verschillende niveaus hebben aangegeven aan de exposure die wij bieden. Deze niveaus zijn gelinkt aan de inhoud en intensiviteit van de samenwerking die u wenst. De niveaus:

 • Vriend van Roeicentrum Binckhorst
  Uw naam wordt vermeld op onze website en binnen Roeicentrum Binckhorst.
 • Sponsor
  Het logo van uw organisatie zal prijken op de voorpagina van de gewenste websites.
 • Sponsor Partner
  De naam van uw organisatie zal vermeld worden op social media en de voorpagina van de website, waar u zich direct tot ons platform kunt richten met uw verhaal.
  Tevens bestaat er de mogelijkheid uw naam op boten en/of trainingskleding te laten vermelden.
 • Hoofdsponsor van Roeicentrum Binckhorst
  De naam van uw organisatie komt tevens op alle wedstrijdshirts, welke gedragen zullen worden op prestigieuze (landelijke) wedstrijden.

Samenwerking betekend uiteraard maatwerk. Echter, om u een beeld te schetsen van de mogelijkheden die wij bieden hebben wij enkele mogelijkheden voor u op een rij gezet. Op deze manier kunt u ervoor kiezen een samenwerkingsverband aan te gaan die bij uw bedrijf past en waar u het meest van profiteert. Zo kunt u kiezen voor:

 • Een netwerk van alle partners en leden van de twee verenigingen door lid te worden van Roeicentrum Binckhorst Business Club.
 • Het direct sponsoren van de nieuwbouw door de aanschaf van Bouwstenen.
 • Het delen van uw expertise, of die van uw organisatie, om Roeicentrum Binckhorst een succes te maken.
 • Het linken van uw naam aan topsport middels het Fonds Topsport.
 • De boot instappen met uw collega’s en leren samenkomen en doorzetten met een TeamBuilding Bedrijfsuitje.
 • Het mogelijk maken van een van onze sportieve events, zoals de Hofvijver Regatta, in het centrum van de stad.
 • Exposure middels ons platform op:
  – Het gebouw
  – De vloot
  – Wedstrijdshirts
  – Social media

Roeicentrum Binckhorst Business Club

Binnen de RBBC komt u in contact met zowel de leden van beide verenigingen, de roeiwereld en de andere organisaties die bijdragen aan het succes van Roeicentrum Binckhorst.

Middels netwerkborrels op grote zelfgeorganiseerde events als de Hofvijver Regatta en kleinere speciaal voor u georganiseerde events willen wij u op de hoogte houden van wat er speelt binnen de roeiwereld en horen wij graag wat er speelt binnen uw organisatie.

Bouwstenen

Er wordt hard gebouwd aan de toekomst van de roeisport in Den Haag. Het nieuwe roeicentrum zal het epicentrum van deze groei zijn. Als bedrijf kunt u uw naam verbinden aan dit dynamische project dat een (sport)centrum zal worden voor niet alleen De Binckhorst, maar geheel Den Haag.

Met de bouwstenen draagt u direct bij aan de nieuwbouw. Als u kiest voor het doneren van bouwstenen geniet u als bedrijf van de exposure die wij u kunnen bieden. Dit begint bij een vermelding op de website van de nieuwbouw en/of van de verenigingen, tot een vermelding op het verenigingsgebouw en de wedstrijdshirts.

Bouwen met uw Expertise

Bij de bouw van Roeicentrum Binckhorst kunnen wij alle hulp gebruiken die Den Haag en omstreken te bieden heeft. Wellicht dat u liever wilt helpen door de kennis en ervaring van uw organisatie te delen met Roeicentrum Binckhorst.

De ambitie van Roeicentrum Binckhorst is bijvoorbeeld om bij te dragen aan de duurzaamheid van het her te ontwikkelen stadsdeel Binckhorst. Zo streeft zij ernaar het dak van Roeicentrum Binckhorst vol te leggen met zonnepanelen om zo energieleverancier te worden in plaats van verbruiker. Dus heeft u of uw organisatie expertise op het gebied van duurzaamheid (in de bouw) dan horen wij graag van u.

Community building is ook erg belangrijk voor het complex. Naast de hulp die u kunt bieden bij de complexe vraagstukken van twee verenigingen (studenten en burger) die samen een gebouw gaan delen, willen wij ook onze deuren wagenwijd openzetten voor De Binckhorst en haar inwoners. Vertegenwoordigt u een organisatie die dergelijke diensten verleent (notaris-, of advocatenkantoor bijvoorbeeld) of vertegenwoordigt u een sociaal initiatief in de buurt van de nieuwbouw?

Meer informatie over de mogelijkheden tot samenwerking?
Klik dan voor meer informatie.

Fonds Topsport

Middels het FondsTopsport sponsort u als bedrijf direct de topprestaties van de Haagse roeiers. Uw naam wordt verbonden aan een specifieke ploeg of het gehele wedstrijdkader. De persoonlijk band met onze partners is voor ons erg belangrijk en daarom nodigen wij u uit om de ploeg(en) persoonlijk te leren kennen tijdens bijvoorbeeld borrels, een clinic of op wedstrijden. Hiernaast vragen wij u ook lid te worden van Roeicentrum Binckhorst Business Club waar wij u in contact zullen brengen met de (Young) Professionals die de verenigingen rijk zijn en de andere partners van Roeicentrum Binckhorst.

Het FondsTopsport is van vitaal belang voor de roeisport in Den Haag. Wij gebruiken het fonds om beter te kunnen concurreren met de andere steden qua materiaal, coaching en ontwikkeling van de roeiers.

Uw naam kan op verschillende manieren aan de ploegen gelinkt worden. Zo zullen wij u vermelden in social media posts, kan u naam op boten en/of shirts en zal u namen prijken op de website.

Er zijn twee vormen van sponsoring aan het Fonds mogelijk, namelijk;

 • Partner in Prestaties: hierbij sponsort u de gehele wedstrijd selectie. Deze middelen zullen gebruikt worden voor de kosten die met wedstrijdroeien komen kijken, zoals materiaal, trainingskampen en coaching.
 • Adoptie van een Ploeg: hierbij gaat u een zeer persoonlijke band aan met, en geeft u uw naam aan een specifieke (wedstrijd)ploeg.

Teambuilding

Roeien is een sport van samenwerken, kracht en doorzettingsvermogen. Dit zijn de drie elementen waar we de nadruk op zullen leggen tijdens de teambuilding sessie georganiseerd door Roeicentrum Binckhorst.
In teams van vier zullen de deelnemers eerst de roeihaal leren op de roeimachine en leren ‘samenkomen’. Daarna zal de stap naar de boten gezet worden, waar onder begeleiding van ervaren coaching en stuurtjes naar het échte roeigevoel gezocht gaat worden.

De sessies kunnen apart worden geboekt, maar ook worden gecombineerd met een zelf samen te stellen arrangement. Deze kan bestaan uit een hapje en drankje bij het verenigingsgebouw, een barbecue of een arrangement in overleg bij onze nabijgelegen partner Siezo

Bedrijfsroeien

De vitaliteit van werknemers heeft grote invloed op de prestaties van uw bedrijf. Roeicentrum Binckhorst biedt uw bedrijf een programma waarbij werknemers uitgedaagd zullen worden om de best mogelijke roeiprestaties neer te zetten.
Zowel met-, als zonder roei-ervaring kunt u bij ons terecht om toe te werken naar wedstrijden waar u onder de naam van uw organisatie de strijd aan zult aangaan op het nationale roeiniveau.

Bedrijfsroeien vindt plaats binnen de capaciteiten van de verenigingen, waarbij gezocht zal worden naar bekwame coaching en stuurtjes.

Eigen Event

Wij bieden u de kans om de naam van uw organisatie te verbinden aan een roei-evenement in en nabij Den Haag. De twee verenigingen binnen Roeicentrum Binckhorst, RV De Laak en Pelargos organiseren ieder jaarlijkse roei-evenementen. Hierbij nemen, naast de leden van de verenigingen, ook Haagse politici, bedrijven, stadgenoten en mensen van buiten Den Haag aan deel.

Een voorbeeld: Elk jaar organiseert Pelargos de Hofvijver Regatta. Deze korte race van 200 meter wordt gevaren op de Hofvijver waarbij alle opbrengsten van die dag naar het goede doel zullen gaan. Dit evenement trek jaarlijkse vele deelnemers en honderden toeschouwers. Wij bieden u de mogelijkheid de naam van uw organisatie direct te verbinden met het evenement bijvoorbeeld; ‘Bedrijfsnaam Hofvijver Regatta’.