Dit weekend begeven we ons op ze Brabantse wateren bij Vidar, waar we eerder dit jaar een traika hadden met de competitiesectie. We zijn er nu echter voor het kortebaanseizoen van onze wedstrijdploegen. Ze laten nu niet alleen zien wat ze kunnen over een afstand van 2000m, maar ook op de 1000m en 1500m. Dit door middel van een knock-out toernooi bij de Eerstejaars en Development Klassementsvelden. 

Op de zaterdag starten alle ploegen nu in de beginnelingen en gevorderde velden, waar dit normaal gesproken op zondag plaats vindt. De ZRB wijkt echter af van het standaardprogramma, een van de redenen wat deze wedstrijd uniek maakt. Zo zijn alle klassementsvelden dus op zondag, en dan ook nog eens op een andere manier dan normaal. 

Eerste de zaterdag, met de Dames en Lichte Dames van onze eerstejaars boten die het beginnelingen veld starten. De Heren starten dit weekend het gevorderde veld, omdat ze door hun boordpunt niet meer als beginneling mogen starten. Lola en Laura starten in de dubbeltwee en Alma in de skiff. 

Door het hoge aantal inschrijvingen starten de EJLD en MGD een time-trial van 1500m als voorwedstrijd, waarna de snelste 4 de A-finale mogen starten. Voor Alma en de EJD is het een boord-aan-boord race als voorwedstrijd, met ook hier de snelste 4 die door mogen naar de finale. De EJZ had juist vrij weinig inschrijvingen, waardoor ze alleen de 2000m A-finale starten. 

Zondag is het dus wat anders geregeld dan normaal met het Knock-Out Toernooi wat op de ZRB Roeiwedstrijden al een aantal jaar wordt gehanteerd. Dit toernooi heeft drie rondes beginnende met een time-trial over 1500m. De snelste 4 boten varen twee aan twee een halve finale om de plaatsing in de A- en B-finale te bepalen. Tot slot wordt er door de nummers 5 t/m 8 van de time-trials een C-finale gevaren, om de dag af te sluiten met de A- en B-finales over 1000m. 

Doordat de Watersportbaan Tilburg niet zo breed is, wordt deze constructie van wedstrijden gehanteerd met de time-trials, om niet te veel tijd te verliezen met eindeloze voorwedstrijden. Ook is het wat minder lang, waardoor de wedstrijd dispensatie heeft om andere afstanden te varen. 

Hieronder een overzicht met de starttijden van alle ploegen, de uitslagen zullen hier te vinden zijn. 

Veld Ploeg Race Tijd Baan 
Zaterdag 
DB2x MGD’23 Time-trial 9:25  
LDB4* EJLD’23 Time-trial 9:35  
DB1x Alma Rudenlöv Karlsson (EJLD’23) Voorwedstrijd 2 10:45 1 
DB4+ EJD’23 Voorwedstrijd 3 11:00 4 
HG4+ EJZ’23 A-finale 17:20 1 
Zondag 
HEj4+ EJZ’23 Time-trial 9:40  
DEj4+ EJD’23 Time-trial 9:50  
DDev2x MGD’23 Time-trial 10:10  
LDEj4* EJLD’23 Time-trial 11:10  

Ik kijk weer uit naar een mooi weekend op vrijwel onbekend water, en naar de mooie prestaties van onze ploegen. Succes allemaal!