Dit weekend zullen we niet naar de Bosbaan of de Willem-Alexanderbaan gaan, maar zullen we ons op de Brabantse wateren bij Vidar begeven. Waar de ene helft van de vereniging welbekend is met het water en de feesten, zullen wij hier nu heen gaan voor onze wedstrijdploegen.  

Niet alleen het water en de omgeving is anders, ook de wedstrijd zelf is in een ander jasje gestoken dan de wedstro’s gewend zijn. Op de zaterdag starten alle eerstejaarsploegen nu in de beginnelingen velden, waar dit normaal gesproken op zondag plaats vindt. Zo zijn alle klassementsvelden dus op zondag, en dan ook nog eens op een andere manier dan normaal. Het zal namelijk geen traditionele 2000m wedstrijd zijn, maar afstanden zoals 1000m en 1500m met een knock-out toernooi.  

Op zaterdag zullen de EJZ en EJD in het beginnelingen veld starten. Ze zullen in de voorwedstrijd echter maar tegen een drietal tegenstanders roeien, door het smalle water bij Vidar.  

Zondag is het dus wat anders geregeld dan normaal met het Knock-Out Toernooi wat op de ZRB Roeiwedstrijden al een aantal jaar wordt gehanteerd. Dit toernooi heeft drie rondes beginnende met een time-trial over 1500m. De snelste 4 boten varen twee aan twee een halve finale om de plaatsing in de A- en B-finale te bepalen. Tot slot wordt er door de nummers 5 t/m 8 van de time-trials een C-finale gevaren, om de dag vervolgens af te sluiten met de A- en B-finales over 1000m. Volg je me nog?  

Verder zal op zondag ook Laura starten in de vertrouwde combinatie met Proteus-Eretes. Echter zal deze combinatie niet in de dubbel zijn, maar zullen wij in het Dames Gevorderde 4x veld starten! Doordat er in dit veld vier inschrijvingen zijn, zal er meteen een A-finale gevaren worden.  

De ploegen zijn weer live te volgen via de livetracker en –stream via Time-Team!