Zoals de meesten vast wel weten staan dit weekend de WinterWedstrijden op de planning. Wat in een niet-corona jaar een start van het seizoen zou zijn, is het dit jaar het eerste officiële competitie moment! Dit zal dus het eerste moment zijn dat een deel van onze wedstrijdboten het op gaan nemen tegen de rest van Nederland.

Nu hoor ik jullie denken, hoe zal dit in deze tijden dan in elkaar zitten? Nou het gaat als volgt: De baan van de WinterWedstrijden is 5 km lang. Deze ligt tussen de Rotte en de Vliet in, namelijk de Schie. In Heel Nederland zullen de roeiers op eigen water 5 km afleggen. Dit zal worden teruggespeeld naar de wedstrijdleiding in Delft en zij zullen op basis van de weersomstandigheden, bochten en stromingen de gevaren tijden terugrekenen. Hier zal uiteindelijk een prachtige lijst met uitslagen uit komen. Een prachtig moment dus voor de roeiers om zich te meten aan de rest van Nederland.

De ploegen die zullen starten zijn de OJD met Isa en Carlijn in de 2x. Zij zullen vanaf Calvé in Delft naar de Laak precies 5 km afleggen.

Ook de EJD waagt zich aan deze strijd. In drie C4+ met twee roeiers wilde we onze lieve eerstejaars 5 km niet aandoen. Vandaar dat zij een afstand zullen gaan roeien van 2,5 km. Deze zal gevaren worden tussen de Hoornbrug en eindigt vlak voor Delft. De resultaten zullen na het weekend bekend worden gemaakt!

 

Het bestuur wenst alle roeiers heel veel succes maar vooral veel plezier!