De wedstrijdboten liggen inmiddels allemaal bij Proteus-Eretes, want de Winter Wedstrijden staan voor de deur! Met het vertrouwde water van de Schie in Delft, zullen de wedstrijdploegen dit weekend de 5000m trotseren. Dit zal een wedstrijd worden met veel ‘eerste keren’, waarbij wij in 7 verschillende velden zullen starten. 

Dit is dé kans om langs de Schie mee te fietsen en de ploegen aan te moedigen, dichter bij huis zal je het immers niet krijgen. Trommel je ploeg dus bij elkaar, en laat Allez Pelargos klinken als nooit tevoren!  

Voor de eerstejaars wedstrijdploegen, zal dit de eerste wedstrijd in de boot zijn. Hoewel de EJD last heeft van een zieke roeier, laten oud wedstro Maria en oud wedstro, tevens huidig coach, Emma, zich niet uit het veld slaan en zullen zij met de EJD gaan starten. Ook de EJZ is niet compleet, waardoor Kelly zal invallen als stuurvrouw. Ondanks een missende ploeggenoot, zijn beide ploegen wel helemaal klaar om te laten zien wat zij de afgelopen maanden hebben geleerd. Geruchten gaan dat de EJD al hun ogen op deze wedstrijd hebben gezet, dus dat is veelbelovend!  

Daarnaast is dit voor Leonoor (Proteus) en Laura de eerste wedstrijd die zij in deze combinatie zullen starten, ik ben benieuwd hoe de meiden het zullen doen! De middengroep heren zullen zich verdelen over vier velden, ofwel in een skiff, dan wel in een dubbel. Net zoals voor alle andere ploegen, is deze wedstrijd voor hen ook een ‘eerste’, namelijk de allereerste wedstrijd als middengroeper!  

Hieronder zie je hoe laat welke ploeg start.  

Zaterdag 

Veld Ploeg Start van het blok 
LHB 1x MGL 10:00 
DEj 8+ EJD 13:00 
HB 1x MGZ 13:00 
LDG 2x MGLD (combinatie) 13:00 
HEj 4+ EJZ 16:00 

 

Zondag 

Veld Slag Start van het blok 
DB 8+ EJD 10:00 
HB 2x MGZ 13:00 
HB 4+ EJZ  16:00 

 

Tot in Delft! 

 

Liefs, 

Yentl