Jaja, daar is ie dan, de eerste wedstrijd van het 2k-seizoen en meteen een van de grootste. De Varsity is een erg groot spektakel om bij te wonen met foodtrucks en de bar op de kant en de hoofdvelden (de Oude Vier en de Dames Vier) die strijden voor de overwinning van de Varsity. 

De wedstrijd wordt verroeid op het Amsterdam-Rijnkanaal, een kanaal breed genoeg voor 6 boten om naast elkaar te starten. Nou heeft dit mooie brede kanaal wel een nadeel, het heeft harde kades. Nu denk je misschien, maar dat is toch alleen maar handig, maar helaas. Als roeier is dat alleen maar vervelend, want elke golf die er gemaakt wordt komt meerdere keren bij je terug. In andere woorden, tijdens de races wordt het al snel een grote klotsbak waar je doorheen moet. Gelukkig zijn wij Hagenezen wel gewend aan een beetje onstuimig water. 

Natuurlijk zal Pelargos ook starten in het legendarische Overnaadse Vier veld. Stijn is al 21 dagen lang aan het werk aan de Telaga Toengal. De boot wordt weer lekker waterdicht gemaakt door de matcie, zij donderen iedere dag een plasje water erin. Sinds dinsdagavond ligt hij in het water met de hoop dat hij zondag het de kilometers volhoudt. 

De Browers en Paaldansers (gecombineerd met Lentebak) gaan de uitdaging aan om 2 kilometer weg te trappen in de zwaarste vier van onze vloot. Deze ploegen hebben bij Sparsity I en Sparsity II de snelste tijd getrapt en mogen dus onder de vlag van Pelargos de Varsity starten. Wat een bijzondere ervaring voor deze eerstejaars roeiers! 

Onze eerstejaars wedstrijdroeiers zullen zondag ook aardig wat kilometers wegtrappen, 2k bij de voorwedstrijd en als ze het goed doen ook nog een 2k bij de finale! Nadat de DOv4+ de dag hebben afgetrapt is het eerst aan de EJD om het door te zetten. Vervolgens kunnen we genieten van onze EJLD die over het water vliegt en na de scheepvaartpauze mag onze EJZ laten zien wat ze kunnen. 

Ook op de kant is het een heel spektakel om deze wedstrijd bij te wonen. De bar die al vanaf vroeg geopend is, rondvliegende graspollen, verenigingen die met elkaar brassen, en toeschouwers die net op de verkeerde plek staan en in het water vallen. Kom al vroeg kijken om de eerste ploegen aan te moedigen en het unieke karakter van deze wedstrijd mee te maken. 

Veld Ploeg Wie Tijd 
DOv4+ Browers Cathelijne de Groot, Anouk Boender, Iris Schijvens, Julia Sztaborowska, st: Maud Stamsnijder 10:00 (TT) 
DB4+ EJD’23 Christa Anker, Maria Hoendernis, Emma Fraterman, Vera Timmermans, st: Demi Hanemaaier 10:30 (VW) 
LDB4* EJLD’23 Senne Spaan, Fleur van Dam, Lynn Buningh, Anna Glendenning, st: Carlijn Reij 11:05 (VW) 
HOv4+ Paaldansers Malte Nielsen, Stijn Westerhof, Max Robijn, Teun van Essen, st: Fleur Kortstee 12:50 (TT) 
HB4+ EJZ’23 Daniël Kruk, Jurgen Otten, Melle Wanders, Thijs van ‘t Schip, st: Kelly Ville 14:45 (VW) 
Finales 
DOv4+ Browers Cathelijne de Groot, Anouk Boender, Iris Schijvens, Julia Sztaborowska, st: Maud Stamsnijder 15:00 (finale) 
DB4+ EJD’23 Christa Anker, Maria Hoendernis, Emma Fraterman, Vera Timmermans, st: Demi Hanemaaier 15:15 (finale) 
LDB4* EJLD’23 Senne Spaan, Fleur van Dam, Lynn Buningh, Anna Glendenning, st: Carlijn Reij 15:40 (finale) 
HOv4+ Paaldansers Malte Nielsen, Stijn Westerhof, Max Robijn, Teun van Essen, st: Fleur Kortstee 16:05 (finale) 
HB4+ EJZ’23 Daniël Kruk, Jurgen Otten, Melle Wanders, Thijs van ‘t Schip, st: Kelly Ville 16:15 (finale) 

 

Met EJZ op dit moment als eerste in het klassement, en met de mooie prestaties van de EJD en EJLD tot nu toe, zal het een spannende wedstrijd worden. Koop nog snel je ticket voor de Varsity om met heel Pelargos te komen aanmoedigen en te genieten van dit evenement!