Daar is ‘ie dan, de eerste wedstrijd van het seizoen! Natuurlijk hebben onze wedstro’s hun seizoen wel afgetrapt met de NKIR, maar dit is de eerste echte wedstrijd in de boot die meteen meetelt voor het klassement. De spanning van deze eerste wedstrijd zal dan ook bij iedereen wat hoger liggen dan later in het seizoen. 

Het is geen kleine wedstrijd die ze starten, onze ploegen roeien namelijk een afstand van wel 5k op de Schie tussen Overschie en Delft. Ook is dit van oorsprong een belangrijk meetmoment in de roeiwereld om de voortgang van alle roeiers na de winterstop te zien. Voor onze eerstejaars is het een mooi moment om te zien tegen welke andere ploegen ze het klassement dit jaar gaan varen en te laten zien wat ze kunnen. Onze middengroep moet aan de andere kant nog even wachten voordat hun tegenstanders in het klassement bekend zijn, maar zullen dit weekend ook laten zien wat ze in huis hebben.

Een deel van onze ploegen start alleen het verplichte klassements veld op de zaterdag, maar een deel ook het beginnelingen veld op de zondag. Genoeg om te zien en aan te moedigen dus, kom vooral ook langs om een paar “Allez Pelargos” te roepen voor onze wedstro’s! 

Hieronder zijn de starttijden te zien, met de uitslag hier te vinden. Heel veel succes dit weekend! 

Veld Wie Blok Tijd 
Zaterdag 
LDEj4* Anna Glendenning, Lynn Buningh, Minke Oosterga, Fleur van Dam, Carlijn Reij Blok 2 13:00 
DB1x Alma Rudenlöv Karlsson Blok 2 13:00 
HEj4+ Thijs van ‘t Schip, Melle Wanders, Jurgen Otten, Daniël Kruk, Kim Ville Blok 3 16:30 
DEj4+ Christa Anker, Maria Hoendermis, Emma Fraterman, Vera Timmermans, Josie Makkink Blok 3 16:30 
Zondag 
DB2x Lola de Rooij, Laura Kempen Blok 4 10:00 
LDB4* Senne Spaan, Anna Glendenning, Minke Oosterga, Fleur van Dam, Carlijn Reij Blok 5 13:00 
HB4+ Thijs van ‘t Schip, Melle Wanders, Jurgen Otten, Daniël Kruk, Kelly Ville Blok 6 16:30