Voorbeschouwing Traianus Regatta & Rondje Veerhuiseiland 

Het is weer weekend en dús weer tijd voor wedstrijden. Dit weekend is het wel een heel bijzonder weekend. Er zijn namelijk wel twee wedstrijden en een toertocht die gestart gaan worden dit weekend en in ‘compoland’ zijn dat de Traianus Regatta en het Rondje Veerhuiseiland. Allereerste het Rondje Veerhuiseiland. 

Het is inmiddels de derde keer op rij (en dus traditie) dat Pelargos meedoet aan het Rondje Veerhuisland. Dit is een toertocht van 33 kilometer naar het Veerhuiseiland in Overschie georganiseerd door RV de Laak. Dit jaar zijn er zelfs een recordaantal inschrijvingen met van Pelargos drie ploegen die gaan starten. Namelijk alle ploegen die ook namens Pelargos de Ringvaart gaan starten. Dit zijn: LEO, Lentebak & Fourmatie. Zij zullen starten in respectievelijk de velden DErv2x, HErv 4+ & DErv 4*.  

Naast het Rondje wordt natuurlijk de Traianus Regatta in Nijmegen gestart. In deze wedstrijd van 2000 meter en 450 meter boord-aan-boord. Namens Pelargos zullen de clubploegen Flaire en Baan Vier starten. Aan de loting te zien is de kans groot dat de ploegen meegaan doen voor de taartkansen.  

Aan alle ploegen die gaan starten dit weekend succes!