Het is bijna Pasen en dat betekent niet alleen paaseitjes zoeken en brunchen met je familie of vrienden, maar ook dat Pelargos de Skøll Cup zal starten! We gaan met maar liefst twaalf teams terug naar de vertrouwde Bosbaan. Dit wordt misschien wel de drukste wedstrijd van het jaar.

Op zaterdag zullen vier eerstejaarsploegen van start gaan: B.V. de Gladde Paal, Bootylicious, Rowcus Spocus 2.0 en Muskeviers zullen elk twee keer een wedstrijd van 1000 meter roeien. Voor velen van hen is dit bekend terrein, aangezien ze al hebben deelgenomen aan de Asopos Najaars. Ditmaal zullen ze echter de uitdaging aangaan van de 1000 meter, een nieuwe afstand voor de meeste ploegen. Waar de afgelopen tijd veel op geoefend is! Naast de eerstejaarsploegen zullen ook Synchronicity II & Baan Vier de volle 2 kilometer roeien! En daarna een 2k finale. Daarnaast zal een vertegenwoordiging van de Soccie deelnemen in het Beheer C4-veld.

Op zondag zal de clubploeg Flaire van Snoekdog van start gaan. Snoekdog zal opnieuw tweemaal 1000 meter roeien, terwijl Flaire, Functie Elders & LEO de volle 2 kilometer zullen afleggen. Een genot om naar te kijken! Op dit moment staat Flaire nog steeds bovenaan in het klassement – en ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat nog wel even zullen blijven!