Lieve leden,  

Komend weekend is het Pasen! En naast paaseitjes zoeken, brunchen met je geliefdes en genieten van kwetterende vogeltjes, betekent het ook dat Pelargos de Skøll Cup gaat starten! Met maar liefst vijf ploegen gaan we weer naar de gouwe ouwe Bosbaan. Na Groningen is dat toch wat prettiger om de hoek.  

Op zaterdag starten er drie eerstejaarsploegen. De Paaldansers, Browers en Hagelslag starten tweemaal een 1000 meter wedstrijd. De meesten zijn al de Asopos Najaars gestart, dus voor hen is het geen onbekend terrein. Dit keer mogen ze wel een 1000m gaan wegzetten – dat is een nieuwe afstand voor de meeste ploegen. Julia, onze P, gaat ook het water temmen! Zij start in het begin van de middag in het voorzitters skiff veld. Kom vooral kijken – haar tegenstanders zijn voornamelijk ervaren scullers, dat zegt genoeg over wat voor fantastische wedstrijd dit wordt. Oh ja, ze gaat in de Ad Fundum. Het is namelijk traditie dat je je slechtste skiff meeneemt naar de wedstrijd. Komt dat zien!  

Op zondag starten de Roeibakgroentjes en de twee clubploegen. De Roeibakgroentjes starten wederom de tweemaal 1000m maar Bootgeval en Baan Acht roeien de volle 2K. Genieten! Momenteel staat Bootgeval nog bovenaan de bokaalstand – en ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat nog een tijdje zullen blijven staan!  

Zaterdag  

Ploeg Starttijd  
Paaldansers 8:30 Bakboordbokaal poule 1 
Browers 8:50 Bakboordbokaal poule 2 

 

Hagelslag 10:20 Bakboordbokaal poule 4 
Julia Verwei  12:55 n.v.t. 

 

Zondag  

Ploeg Starttijd  
Roeibakgroentjes 9:40 Bakboordbokaal poule 3 
Bootgeval 10:10 Vlietbokaal poule 1 

 

Baan Acht  10:25 Kruithuisbokaal 

 

Veel plezier en succes allemaal!