Westelijke Regatta
Afgelopen weekend heeft de wedstrijdselectie haar eerste wedstrijd op de Willem-Alexanderbaan (WAB) gevaren. Ook werd deze wedstrijd mede door Pelargos georganiseerd, vooral Elske heeft een grote bijdrage geleverd in de organisatie van een van de belangrijkste faciliteiten op een wedstrijd: de catering!

Zaterdag
Helaas is bijna de hele wedstrijdsectie de week voor deze wedstrijd lastig gevallen door een griepgolf waardoor helaas niet alle velden zijn gestart op zowel zaterdag als zondag. Maar onze eerstejaars 8+ verscheen op zaterdagochtend toch bijna compleet aan de start. Wies en Robin hebben ingevallen voor Lisa en Sanne die helaas nog niet konden starten. In de 2e voorwedstrijd van het klassementsveld zijn ze knap 3e geworden en hebben met twee invallers toch een mooie plek in de A-Finale bemachtigd met een PELARGOS RECORD van: 7:03,90!!. In de middag zijn ze 8e geëindigd in de finale. Wat een hele knappe prestatie is met een mindere voorbereiding dan normaal!

Helaas zijn Robin en Isa niet gestart op zaterdag, maar Lianne die lekker heeft kunnen doortrainen is wel gestart in het gevondene skiff-veld (DG1x). Ze kwam lekker uit de start en heeft zich steady naar een 5e plek en een plaats in de B-Finale toe geroeid. Wat een knappe prestatie is in dit zware skiff-veld! In de middag lag ze opnieuw aan de start voor haar finale waar ze als 8e is geëindigd.

Zondag
Zondag was de EJD helaas niet fit genoeg om aan de start te verschijnen. Maar Lianne en Carlijn hebben in het gevordene dubbel2 laten zien dat ze nog niet verleerd zijn om samen over de WAB te racen! Met een zware voorwedstrijd vol zwaargewichten uit het klassement en veel wind tegen zijn ze helaas als 5e over de finish gekomen wat niet voldoende was voor een plek in de A-Finale. Hierna hebben ze de boot doorgegeven aan Robin en Isa die samen een directe A-Finale hadden in het beginnelingen veld. Inmiddels was de wind iets gaan liggen en Robin en Isa zijn met een strakke race 3e geworden!

Saurus International Regatta
Dan snel door naar het programma van aankomende zaterdag! Want naast dat de Hofvijver Regatta plaatsvind in de binnenstand van ons eigen Den Haag. Zullen de eerstejaars zich opmaken voor een dagje Maastricht waar de Saurus International Regatta geroeid word. Dit is een tweekamp van een 1500 en 250 meter. Daarnaast is dit de eerste wedstrijd die voor de eerstejaars die de grens over zal gaan!

Er zal alleen gestart worden op zaterdag door alle eerstejaars ploegen:

Ploeg

Starttijd

Afstand (M)

Imperius Lucius

12:15

1500

12:40

250

Adlantis

12:15

1500

12:40

250

Louter Palen

14:50

1500

15:15

250

Les Entrangers

14:50

1500

15:15

250

Borrelbootje

14:50

1500

15:15

250

Klooievaars

14:50

1500

15:15

250

Ik wens alle startende ploegen erg veel succes in Maastricht!!