Voorbeschouwing Rottebokaal

De lente is helemaal ingedaald en je weet wat dat betekent! De Rottebokaal staat weer voor de deur. Deze wedstrijd gelegen in de prachtige Rottemeren zal voor onze eerstejaars de allereerste keer zijn dat zij zullen gaan starten met een vaste start. De Willem Alexanderbaan is natuurlijk niet alleen bekend vanwege de mooie (en tevens on bereikbare) locatie. Menig een weet dat de WAB berucht is voor de hoeveelheid wind. Dit kan het recht liggen voor de start flink bemoeilijken. Gelukkig heeft de organisatie een prachtig filmpje gemaakt waarin iedereen kan zien hoe moet worden ‘gekrabt’.

Enfin ik heb natuurlijk het volledige vertrouwen dat onze eerstejaars dit super gaan doen. Ze zullen starten met een voorwedstrijd van 1000 meter en vervolgens in de finale hun uithoudingsvermogen testen met een 2000 meter met vaste start. Naast de eerstejaars zullen er dit weekend ook roeiers van ons starten voor wie de WAB al lang geen geheim meer is. Functie Elders zal maar liefst twee keer gaan starten. Eenmaal in het sprint DErv 2x veld en een keer in het reguliere DErv 2x veld. Naast deze ervaren roeisters zal Timothey het in de skiff op gaan nemen tegen waaghalzen. Om het compoweekend af te sluiten zal zelfs de competitiecommissie de stap naar de boot maken. Zij starten in het CC C4+ veld.

Aan alle ploegen veel succes! Pelargos overwint.

Tijden en uitslagen zijn hier te vinden: https://regatta.time-team.nl/rottebokaal/2024/draw/cacbd5629-a062-4d11-b138-8ff3e1882aaf.php