Lieve leden,  

De tijd vliegt en het is gewoon alweer tijd voor de één na laatste competitiewedstrijd voor de eerstejaarsroeiers. Ditmaal op de Willem-Alexanderbaan. Waar normaliter vooral wedstro’s de wilde wateren (en óf het water daar wild kan zijn) van de WAB temmen, zijn ditmaal de eerstejaars aan de beurt. Gelukkig wel in hun oude, vertrouwde C4. Nog steeds een taaie uitdaging, het is maar al te makkelijk om te waaien naar een andere baan! Ook zal de Compocie starten in het funveld voor de alle Competitie Commissies! Daarnaast zal Baan Acht ook weer in volle glorie te zien zijn op het water.  

De onervaren ploegen starten een voorwedstrijd van 1000 meter in achtervolging, dus met een doorstart. Daarna zullen de ploegen een finale starten. Pittige finale, want het is een old-school 2k met vaste start. Het is de eerste keer dat ze een échte 2K starten in de boot, en dat op de WAB… Spannend! De clubheren zullen tweemaal een 2K starten. Misschien dat Baan Acht dan eindelijk een keer in baan 8 kan starten… 😉  

Inmiddels zitten drie van de vijf eerstejaarsploegen in Poule 1. Dat is echt ontzettend knap! Het zal dan ook ontzettend spannend worden.  

Bij deze nog even de starttijden op een rijtje!  

Zaterdag 

Ploeg  Starttijd voorwedstrijd Starttijd finale  
Lentebak 8:30 +-10:25 
Paaldansers 8:40 +-14:45 
Baan Acht 9:45 13:45 
Compokadetjes 17:50* n.v.t. 

 

*Sprintvelden moeten nog geloot worden, dit is de eerste starttijd van het blok 

Zondag 

Ploeg  Starttijd voorwedstrijd Starttijd finale  
Roeibakgroentjes 8:30 +-10:25 
Browers 8:40 +-14:45 
Vierari 13:55 +-17:15