Lieve leden,  

Naast de Bosbaan Voorjaarsregatta is er dit weekend nog een ander roei evenement: het Rondje Veerhuiseiland. Dit is een toertocht die door onze geel-groene vrienden wordt georganiseerd. Een toertocht is een wedstrijd over een lange afstand – vaak ben je er enkele uren mee bezig. Het is de vijfde keer dat de Laak dit organiseert – hun eerste lustrum dus. 

Het Rondje Veerhuiseiland is een tocht van 33 kilometer. Een flink stuk dat moet worden afgelegd. De heren van de Ringvaart 4* gaan starten: Zander, Maarten, Bram, Tiemen en st: Kelly durven het aan om in de Kippen Vier de benen onder hun lijf uit te trappen. Niels coacht hun al enkele maanden naar de Ringvaart toe – en dit is natuurlijk een goede oefening voor de 100 kilometer tocht eind mei!  

De heren en dame starten om 14:10 zaterdag aanstaande voor de Laak. De route kan je hier vinden: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2804241. Het Veerhuiseiland is het eilandje waar de Winterwedstrijden van start gaan, tussen Delft en Rotterdam. De tocht is precies wat het zegt, je gaat een rondje om het eiland heen, en je keert terug naar de Laak. Het wordt waarschijnlijk lekker zonnig dit weekend, dus mocht je zin hebben in een fietstochtje, kom Pelargos even aanmoedigen!