Lieve leden!  

De PEiL en PEiK barsten morgen los – en óf we er zin in hebben!! Het wordt weer een weekend lang feesten en heel hard roeien. Proteus-Eretes in het Lang en Proteus-Eretes in het Kort. Traditiegetrouw altijd ontzettend leuke wedstrijden: het feest knalt er ook altijd doorheen! Dit weekend starten een boel ploegen van Pelargos de wedstrijd. De Kruithuisbokaal-, de Vlietbokaal-, de Bakboordbokaal- en Sprintbokaalploegen starten allemaal deze wedstrijd. De PEiL is op zaterdag en zondag overdag: de clubploegen, Dolle Mina’s en de eerstejaarsploegen starten allemaal de 4500 meter. Dat is een serieus taaie afstand! Zander start als invaller nog in een combinatieboot met De Laak. Zij starten in ervaren2x veld.  

De PEiK is 450 meter en wordt gestart door de sprintploeg De Oude Taarten en door Bootgeval 8+. Bootgeval kennen we natuurlijk allemaal als onze club damesploeg, maar voor de PEiK hebben ze een acht volgekregen om de avond nog even af te sprinten. Zij starten in een open veld: dan kan eigenlijk iedereen zich gewoon inschrijven. Extra spannend, want nu weten we echt niet hoe sterk of hoe ervaren de tegenstanders zijn. De PEiK is op zaterdagavond. Kom vooral kijken, en schuifel dan meteen door naar het feest. De tickets waren ontzettend snel uitverkocht, maar misschien is er nog iets op Ticketswap te vinden. Het thema is “Pirates op the Vliet”. 

Dan nu de planning. Aangezien het allemaal op de Schie is, is het gemakkelijk om even langs te fietsen en “Allez Pelargos” over het water te laten schallen. Komt dat zien! Zowel de PEiK als de PEiL finishen vóór het botenhuis van Proteus. De PEiK start 450 meter richting Delft, en de PEiL start 4500 meter richting Rotterdam – zo’n kilometer na de Kandelaarsbrug.  

Zaterdag PEiL 

Ploeg Starttijd  
Dolle Mina’s  9:30 
Baan Acht  13:00 
Bootgeval  16:30 

 

Zaterdag PEiK  

Ploeg Starttijd  
De Oude Taarten 19:20 
Bootgeval 8+ 19:20 

 

Zondag PEiL  

Ploeg Starttijd  
Roerbakgroentjes 13:30 
Browers 13:30 
Vierari 13:30 
Lentebak 17:00 

 

Aan alle ploegen: heel veel succes. 4500 meter is absoluut een taaie afstand – en niet voor watjes! Jullie zullen al jullie energie, kracht en doorzettingsvermogen nodig hebben. Geniet van deze uitdaging! Tot snel 😊