Dit weekend is het zover, na een jaar lang hard trainen en wedstrijden starten is het tijd voor de allerlaatste wedstrijd van het competitie seizoen. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni gaan we met zijn allen naar de Bosbaan om daar nog 1 keer ontzettend mooie resultaten te gaan neerzetten. Lees hier onder alle starttijden van de ploegen.

Het wordt een heel druk weekend met maar liefst 13 ploegen in verschillende velden die aan de start zullen verschijnen. Dus ook al start je dit weekend niet? Kom dan vooral kijken, het is een heel leuk weekend met lekker weer!

Op zaterdag zullen de eerstejaars ploegjes Louter Palen, Les Etrangers, Borrelbootje en Imperium Lucius starten. Al deze ploegjes zullen zullen in het bakboord heren 1 en dames 1 veld starten. Zij zullen een voorwedstrijd van 1000m gaan varen en op basis van die behaalde resultaten zullen de finales geloot worden.

Ook het heren lente ploegje zal aan de start verschijnen. Zij zullen 1 keer 1000m gaan roeien, de snelste van alle ploegjes is daar automatisch de winnaar.

Naast de eerstejaars ploegen zullen er ook ouderejaars ploegen op zaterdag aan de start verschijnen! Wies in de skiff en de mannen van Merels Kerels zullen hun laatste wedstrijd van de bokaal gaan starten! Zij zullen beide een voorwedstrijd over 2000m gaan varen en een finale ook over 2000m.

‘s Avonds is het tijd voor het allerlaatste roeifeestje van het jaar! In club Panama in Amsterdam zullen we voor de laatste keer met zijn allen de nodige biertjes gaan nuttigen en het seizoen in stijl afsluiten.

Op zondag breekt de laatste dag van het weekend alweer aan. Van de herfstploegen zal Adtlantis nog eenmaal aan de start verschijnen in het bakboord dames 4 veld. Ook de Klooievaars zullen gaan starten in het bakboord dames 2 veld. Net als de andere ploegjes zullen ook zij een voorwedstrijd en een finale over 1000m gaan roeien.

Ook de 2 dames lenteploegen Benoit’s Babes en Booterbloem zullen gaan starten. Net als de heren lente ploeg zullen zij 1 wedstrijd over 1000m gaan roeien.

Ook het NSK(Nederlands Studenten Kampioenschap) zal gestart worden door 2 ploegen van Pelargos! Imperium Lucius en Louter Palen zullen op zondag een voorwedstrijd van 1000m gaan roeien. De 1ste en 2e van elke voorwedstrijd zal naar de halve finale gaan en de top 3 van beide halve finale’s zal naar de finale gaan. De winnaar daarvan mag zichzelf dus studentenkampioen van Nederland noemen! Een ontzettend mooie titel waar onze ploegen hard voor gaan strijden!

Later in de middag zal de legend van de Ringvaart, Camiel, nogmaals in de skiff gaan stappen. Deze keer niet voor 113 kilometer maar voor een schappelijke 2K voorwedstrijd. Alle 1ste en tijd snelste 2e gaan naar de A-finale en de overige 2de en nummers 3 gaan naar de B-finale.

Als afsluiter van de dag zal het hoofdnummer van de Orca Slot gevaren worden, namelijk de functie 8+! Martin zal voor de 3e keer in zijn roeicarrière de Orca Slot gaan starten samen met de andere penningmeesters onder de naam “het Financiële genootschap”.  Tim zal in de voorzitters 8+ gaan starten met als ploegnaam “Can I get a ‘vo(oorzitters). Verder zal Pim met zijn collega Vice voorzitters gaan starten en ook ik ga roeien! Samen met de andere SGOEPPPATS compocoms met als ploegnaam “compocoms voor de winst”. Jullie snappen dus al dat wij ook gaan winnen!

Zie hieronder voor de exacte starttijden van alle voorwedstrijden:

Zaterdag:

Les Etrangers 09:15 Voorwedstrijd BB H1 
Louter Palen 09:20 Voorwedstrijd BB H1 
Borrelbootje 10:00 Voorwedstrijd BB D1 
Imperium Lucius 10:15 Voorwedstrijd BB D2 
Riggers van de Rondetafel 10:45 Heren lente C4+ 
Pelargos 1, Wies  11:35 DCL 1x voorwedstrijd 
Merels Kerels 12:45 HCL 8+ voorwedstrijd 

Zondag:

Adtlantis 09:15 Voorwedstrijd BB D4 
De Klooievaars  09:20 Voorwedstrijd BB D2 
Louter Palen  10:05 H NSK voorwedstrijd 
Benoit’s Babes 10:45 Dames lente C4+ 
Booterbloem 10:55 Dames lente C4+ 
Imperium Lucius 11:15 D NSK voorwedstrijd 
Monchoutaart 2.0 12:40 HCL 1x voorwedstrijd 
Functie 8+  16:25 Directe finale  

Ik heb ontzettend veel zin in het weekend en heb er alle vertrouwen in dat onze ploegen ontzettend goed gaan presteren! Kom allemaal kijken naar 1 van de leukste wedstrijden van het jaar! Kun je niet komen kijken? Volg de ploegjes dan live op time-team!