De wedstrijdploegen zijn bekend en zoals menig roeier weet, betekent dit dat de NKIR voor de deur staat. Het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien, het eerste grote indoor roeievenement ter wereld. Dat dit de eerste wedstrijd is voor de ploegen is erg speciaal, samen met alle andere wedstrijdroeiers wordt er gestreden voor de felbegeerde NK-titel!  

De roeiers worden al sinds het Sportief Traject klaargestoomd voor deze 2k wedstrijd. Vanuit Pelargos doen de EJD en EJZ standaard mee, echter zijn er dit jaar nog twee individuen die de strijd aan willen gaan. Laura Kempen, voor wie de NKIR geen onbekend terrein is, gezien haar deelname in 2021 en 2022. In haar derde wedstrijdjaar, ditmaal als lichte roeier, gaat ze de strijd aan in het Lichte Dames Gevorderde veld. Daarnaast waagt ook Malte Nielsen zich aan dit avontuur. Deze Lentebak-roeier, die doorgaans te vinden is op de compo wedstrijden in de oude, vertrouwde Viertakt (met de nadruk op ‘oude’), neemt nu een sprong in het diepe. Malte heeft ergo training na ergo training weten te verslinden om morgen te starten in het Lichte Heren Gevorderde veld. Met een huidige nummer 4 op het ergometer bord, zal hij zichzelf niet te kort doen om in dit veld mee te komen.  

Laten we even teruggaan naar de EJ (lees: eerstejaars) roeiers. Voor hen is het de eerste wedstrijd-wedstrijd. Hoewel ze al de DDS-trials hebben doorstaan, valt dat in het niet bij de NKIR. Deze wedstrijd zal namelijk gevuld zijn met wedstrijdroeiers (en Malte) uit het hele land, rijen aan ergometers in één grote zaal, spotlights op de roeiers en uiteraard wordt alles vastgelegd en gepresenteerd door Studio Bosbaan. Een beter begin van een wedstrijdseizoen kan ik niet bedenken, want ondanks de spanning is het vooral onwijs vet dat deze roeiers zich nu mogen begeven tussen de top van studenten roeiend Nederland, en dat straalt er vanaf! 

Moedig alle roeiers vooral aan door met ons mee te gaan naar de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Ook als supporter is dit namelijk een wedstijd die niet te missen is, zie hier een impressie: https://youtu.be/t9GvusCdQFE?si=lRR89NsaKbqvW7dk 

Mocht je er helaas niet bij kunnen, zet dan de Livestream – NK Indoorroeien aan!  

Wie Veld Blok Tijd 
Malte Nielsen Lichte heren gevorderde (LHG 1) Blok 1 10:30 
Laura Kempen Lichte dames gevorderde (LDG 1) Blok 1 10:45 
EJZ ’24 Heren eerstejaars vier (HEj 4) Blok 3 15:30 
EJD ’24 Dames eerstejaars acht (DEj 4) Blok 3 16:30