Morgen is het zover, de dag van de NKIR is aangebroken! De wedstrijd waar alle wedstrijdroeiers, stuurtjes en coaches, en ik natuurlijk ook, naartoe hebben geleefd en getraind. 

De NKIR, het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien georganiseerd door Nereus, is een ergometerwedstrijd van 2000 meter in de Sporthallen Zuid die je individueel of met je ploeg doet. Als je het met een ploeg doet, dan kan het zijn dat je minder dan 2000 meter moet roeien. Het is namelijk zo dat alle ergo’s verbonden zijn aan een scherm en een systeem. Dat systeem houd bij hoeveel meter je geroeid hebt en zorgt dat de hele ploeg in totaal 8000 meter of 16000 meter roeit (afhankelijk van of je met 4 of 8 roeiers start). Het kan dan zijn dat de ene roeier meer dan 2000m roeit en de ander iets minder. Bij de individuele velden moet je wel de volledige 2k roeien. 

Het zal een spannende en intense dag worden voor de roeiers, want de sfeer die bij de NKIR hangt is om te snijden. Rijen met ergometers achter en naast elkaar, de zweetgeur die er hant, de toeschouwers die bijna over de hekken heen springen van enthousiasme, de felle lichten die je in de spotlight zetten. En dan die focus op je splittijden, tempo, techniek en kracht behouden om die 2000 meter af te maken. De een trapt met volle focus de ongeveer 7-8 minuten, de ander is constant afgeleid door alles wat er omheen gebeurd. Uiteindelijk maakt iedereen het af en is het een hele bijzondere ervaring die je als wedstro meegemaakt moet hebben. 

Dit jaar hebben we best een aantal roeiers die deze wedstrijd starten, namelijk een aantal middengroepers, eerstejaars wedstrijdroeiers en ook een paar invallers. Ook hebben we een combinatieploeg met de lichte dames van Proteus. Hieronder een overzicht van de startijden, ploegen en roeiers en de uitslagen zijn hier te vinden. 

Wie Veld Starttijd 
Laura Kempen DG 9:30 
Lola de Rooij DG 9:30 
Alma Rudenlöv Karlsson DG 9:30 
Minke Oosterga, Lynn Buningh, Fleur van Dam, Senne Spaan LDEj4 14:45 
Anna Glendenning, Yentl Witte (combinatie met Proteus) LDEj4 14:45 
Mayon van ‘t Westeinde, Christa Anker, Emma Fraterman, Maria Hoendernis DEj4 15:15 
Thijs van ‘t Schip, Jurgen Otten, Melle Wanders, Zander Tocher HEj4 15:30 

 

Dit is voor velen de eerste ergometerwedstrijd en de eerste wedstrijd van hun wedstrijdjaar, echt een inleiding van het jaar dat gaat komen. Kom ze daarom ook vooral aanmoedigen in de Sporthallen Zuid of kijk mee op de livestream of op time-team!