Morgen staat het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien (NKIR) alweer voor de deur. Dit is de enige roeiwedstrijd van het hele jaar die op ergometers zal worden gestreden. Bij deze wedstrijd komt er veel spektakel kijken: https://www.youtube.com/watch?v=xxafXrz5zHA. De wedstrijd vindt plaats in sporthallen Zuid in Amsterdam: Burgerweeshuispad 54. Lekker dichtbij dus!

Maar het gaat natuurlijk om de roeiers en hun prestaties! Alle roeiers die op dit moment in de selecties zitten zullen starten op het NKIR en dan nu ook echt allemaal. De dag begint met het Dames gevorderde veld. Hierin starten roeiers uit de EJD 16 (Carlijn), EJD18 (Isa) en EJD19 (Birgit), en Emma uit de sportief traject selecties en Julie. De eerste heat zal zijn om 9.45 en de tweede om 10:00.

Later op de dag start de top van NL en van onze eigen vereniging in het Elite (José) en SB(onder 23 jaar) (Marlinde) veld om 15:15. Zal José haar Nederlandse titel behouden? En ook Marlinde kan het heel spannend gaan maken in het SB veld!!

Op het einde van de middag zullen de sportief traject selectie ploegen gaan starten. Als eerste starten de heren viertjes om 16:00. Hierbij zal er een zware heren ploeg starten met Rein, Sem, Cars en Peter. In dezelfde heat start ook de lichte heren vier met Barend, Zander, Gerhard en Bram. Zowel bij de zware als lichte heren zijn er mooie races te varen.

Direct er achteraan starten om 16:15 de dames met maar liefst 3 viertjes. In de lichte dames vier starten Sanne, Annette, Veerle, Joanne. Voor het eerst sinds een aantal jaar hebben we ook een lichte eerstejaars dames vier weer op het NKIR staan. In dezelfde Heat starten ook de twee zware viertjes met in Pelargos 1 Wijke, Pien, Roos en Simone. En Pelargos 2 met Inge, Emilia, Paula en Lise. Gaan zij voor de derde keer de Nederlandse titel behalen?

Het hele wedstrijd schema is hier te vinden: https://regatta.time-team.nl/nkir/2019/draw/cfa5a3032-9f90-4cb4-8a19-dfde7dc4fcb6.php

Aan de roeiers; heel veel succes en geniet van deze wedstrijd!

Voor de leden die niet starten, kom allemaal zeker kijken, want deze dag is er eentje die je niet wil missen!

Mocht je echt niet kunnen komen, dan kan je het hier via de livestream volgen: https://regatta.time-team.nl/nkir/2019/live.php