Zaterdag is het weer zo ver. Onze roeiers reizen af naar Amsterdam om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien. De welbekende wedstrijd die voor heel roeiend Nederland geld als hét testmoment van het roeiseizoen. Er zal niet alleen worden gestreden om de eerste plek, maar ook om een plek in die befaamde wedstrijdboten.

Na wekenlang trainen, vroeg opstaan en in de vrieskou kilometers op de ergometer afleggen zijn onze roeiers er helemaal klaar voor.

De clubvelden zullen als eerste van start gaan (HCl en DCl) Deze dames en heren zullen individueel een 2km roeien. Als eerste gaan om 08:45 start: Ysabelle Roelofs, Lisa Janssen, Emilie Corbeth, Stella Naziris, Dianne Ijdo, Mirna Gelok, Wies Soethoudt, Judith de Winter en Roanne van Gelder. Om 09:00 zullen de eerste mannen van Pelargos van start gaan, Pim Cornelissen en J-P Bartels. Om 09:15 gaat Joran Boersma van start.

Om 10:15 zal Carlijn de Rooij van start gaan in het Dames Gevorderde veld (DG) om ook individueel een 2km te roeien. Om 14.30 zal José van Veen onder de naam van Pelargos starten in het Dames Elite veld (W). We vinden het ontzettend leuk dat onze Olympisch Roeister in Oranje/Blauw morgen de NKIR zal starten, kom allemaal aanmoedigen!!

Hierna gaan we verder met eerstejaars velden. Als eerste gaat om 15:15 de Dej4+ van start met daarin Lianne Damink, Isa van Rijswijk, Robin Hofmeester en Rosa van Diem. Zij zullen gezamenlijk 8 kilometer roeien. Gelijk hierna om 15:30 gaat de Ej4+ van start met Floris-René van Strien, Jannick Zwetsloot, Bas Berg en Thijs Barten.

Als laatste een combinatie met Thêta, de Lej8+, deze lichte roeiers gaan samen 16 kilometer roeien. Lex van der Meijden, Jasper Weenink, Daniel Schuitemaker en Tim van Velzen en de 4 roeiers van Thêta zullen starten om 16:30.

Het wordt een dag die we niet snel zullen vergeten. De ultieme test om hun eigen kunnen te ontdekken en de lat weer een meter hoger te leggen. Hierbij kan een flinke groep fans niet ontbreken. Daarom roepen we jullie allemaal op om met het Bestuur en de roeiers mee naar Amsterdam te reizen om iedereen een hart onder de riem te steken.

Voor meer informatie en alle tijden/uitslagen kunnen jullie terecht op de website.

Wij wensen alle roeiers enorm veel succes!! Komt allen in grote getale aanmoedigen en we zien jullie komende zaterdag in de Sporthallen te Amsterdam.