Deze week is Pelargos weer te vinden op de Bosbaan, dit keer met de volledige wedstrijdsectie. Nu is het voor de Hollandia, wat een klassementswedstrijd voor het EJK is, en het NK Klein. Dit maakt het ieder jaar weer een grote en vaak ook spectaculaire wedstrijd. 

Wij starten het NK Klein niet, maar dit is vooral voor elite en jeugdploegen. Dat zijn veel extra skiffjes en twee-zonders op het water. Voor veel weegt dit ook mee in de selectie voor de World University Games (WUG) dit jaar. Dus best een big deal om al deze enorm ervaren roeiers te zien starten dit weekend. 

Van ons starten natuurlijk alle eerstejaarsploegen, maar ook middengroep komt in de dubbeltwee even een 2k knallen. En Alma start sinds de WinterWedstrijden weer een wedstrijd in de skiff. 

Dat betekent natuurlijk op de zaterdag alle klassementsvelden, met EJLD die de dag aftrapt. Zij roeien natuurlijk in een klassement met veel ploegen, omdat het een van de hoofdnummers is, maar dat betekent dat de concurrentie groot is. Ze hebben op de Varsity en tijdens het langebaanseizoen alleen nog maar het begin van hun krachten laten zien. Met de gunstige voorwedstrijd op zaterdag kunnen ze nog ver komen dit weekend. 

Vervolgens is het zaterdag aan EJD en EJZ om vlak na elkaar te strijden voor een plekje in de A-finale. Doordat er weinig ploegen starten, varen beide ook een finale in de middag, zodat ze twee keer helemaal tot het gaatje kunnen gaan. 

De MGD2x start het beginnelingenveld wat dit keer op zaterdag is, waar het normaal op de zondag plaats vindt. Hier zijn niet zo heel veel inschrijvingen, waardoor ze alleen een A-finale varen. Dat betekent dat ze één kans hebben om goed in het veld te liggen en in één keer alles moeten geven voordat het weer voorbij is. 

Op zondag starten alle eerstejaarsploegen weer, maar dit keer in de beginnelingen velden. Alma start die dag ook, in het DB1x veld, waar ze hoe dan ook een finale mee gaat varen. 

Veld Ploeg Race Tijd Baan 
Zaterdag 
LDEj4* EJLD’23 Voorwedstrijd 3 10:55 2 
DEj4+ EJD’23 Voorwedstrijd 2 13:20 3 
HEj4+ EJZ’23 Voorwedstrijd 1 13:25 5 
DB2x MGD’23 A-Finale 17:20 7 
Zondag 
HB4+ EJZ’23 Voorwedstrijd 3 9:10 7 
DB4+ EJD’23 Voorwedstrijd 2 9:20 4 
LDB4* EJLD’23 Voorwedstrijd 1 10:10 3 
DB1x Alma Rudenlöv Karlsson Voorwedstrijd 2 10:40 5 

 

De uitslagen zijn hier te vinden, kom vooral even kijken bij de Bosbaan. Haal een koffietje bij Okeanos, ga op de tribune zitten, en moedig onze ploegen aan dit weekend!