Deze week is Pelargos weer te vinden op de Bosbaan, dit keer met enkel de Eerstejaars Wedstrijdploegen. Dit weekend zal de Hollandia Roeiwedstrijden/NK Klein/Njord Lustrumwedstrijden plaatsvinden, ook wel de HoRoNkNjoLuWe genoemd? Aangezien het zowel een klassementswedstrijd, als een NK voor kleine nummers is, zal er veel te zien zijn op het water. Zo zullen zowel jeugdroeiers, studentenroeiers als bondsroeiers strijden om het felbegeerde Hollandiablik, en in sommige gevallen zelfs de Nederlandse titel!  

De wedstrijd begint, in tegenstelling tot andere wedstrijden, dit keer al op de vrijdag. Hier zullen de NK Time Trials verroeid worden. Pelargos zal zaterdag en zondag op de Hollandia te vinden zijn. Zaterdag zullen de EJD en EJZ strijden in hun klassementsveld, waarbij er – net zoals op de Varsity – helaas geen B-finale zal plaatsvinden. Dit betekent dat de EJD 1e of 2e moet worden in hun voorwedstrijd, voor de EJZ is dit een 1e, 2e of 3e plek.  

Op zondag zal er door beide ploegen gestreden worden voor het beginnelingenblik, waarbij er voor de dames wel en voor de heren geen B-finale is. Beide ploegen hebben beide dagen een diverse loting met gewaagde tegenstanders, dat belooft een spannende wedstrijd te worden.  

Vorig jaar was dit voor Pelargos ook een erg spannende maar geslaagde wedstrijd, waar de EJD in hun B-finale de eerste plek pakte, de MGD een derde plaats in hun A-finale en de EJZ voor de eerste keer blikte en beginneling af ging. Hopelijk gooit Pelargos dit weekend weer hoge ogen, en zullen wij een plekje klimmen in de klassementen.  

Naast al het roeigeweld op het water, is er langs de kant ook genoeg te doen. Zo zijn er food trucks en kan je op deze wedstrijd zelfs genieten van de deuntjes van verschillende DJ’s. Oftewel, genoeg te zien en te doen aankomend weekend. Moedig de Eerstejaars Wedstro’s vooral aan, en kom naar de Bosbaan of kijk Live mee via Time-Team.  

Ploeg Veld Race Tijd 
Zaterdag 20-4 
EJD ‘24 DEj 8+ Voorwedstrijd 1 10:15 
EJZ ‘24 HEj 4+ Voorwedstrijd 1 14:45 
Zondag 21-4 
EJZ ‘24 HB 4+ Voorwedstrijd 2 09:15 
EJD ‘24 DB 8+ Voorwedstrijd 1 09:45