Dit weekend gaan er weer veel boten de Amstel afroeien over een afstand van maar liefst 8 KM. De wedstrijd wordt gevaren in een achtervolgingsrace waar de ploegen van het veld achter elkaar aan starten. De Head of the River is een parcours van 8 km met 10 bochten waarvan 1 hele scherpe bocht bij ons ook wel bekend als de h*eren bocht. In deze bocht kan veel gewonnen of verloren worden. De Head is daarom ook een race waar de stuurtjes van groot belang zijn voor de ploegen voor het motiveren en doorzetten van de roeiers maar ook de stuurkunsten door de bochten en bruggen.

Op zaterdag starten de wedstrijddames in het middag blok van 16.00 uur. Ze starten in hun veld (EJD 4+) als 5de achter Euros. Zij zullen de 8 km laten zien wat voor stappen zij afgelopen weken gemaakt hebben en daarmee op Euros gaan jagen.

Op zondag starten de Club dames in het DCL 8+ veld in het ochtend blok om 11.00 uur. Zij gaan laten zien wat ze kunnen op de afstand van 8 km. Ze starten achter Orca 2 die zij dus lekker op kunnen jagen.

Kom allemaal de ploegen aanmoedigen over de lange afstand van 8 km voer de Amstel in Amsterdam.

Wij wensen de ploegen veel succes dit weekend.