Afgelopen weekend is de Head of the River gevaren in Amsterdam. Zaterdag starten de EJD 4+ in de middag. De hele dag was het aan het regenen totdat de dames moesten gaan roeien. De stappen die zij afgelopen weken gemaakt hebben lieten ze ook deze 8 km zien. Zij kwamen na een lange race over de finish met een tijd van 33:16.4 wat resulteerde in een 5de plaats.

Op de zondag startten de Dames club 8 in het ochtend blok. De wind had er zin in die dag en deed zijn uiterste best om de ploegen het zo zwaar en moeilijk mogelijk te maken, voor tijdens en na de race. De dames zijn door de wind heen gedenderd naar de finish met een tijd van 34:24.0 wat hun op een gedeelde 13de plek zet samen met De Leythe. Naast dat ze lekker geroeid hebben zijn ook de eerste punten voor de Kruithuisbokaal binnen.

De wind en de bochten hebben tijdens de wedstrijd voor de nodige onrust gezorgd. Zo zijn en boten uit de bocht geschoten en in de kant gewaaid. Onze ploegen zaten daar niet tussen en hebben door goed stuurwerk en goed roeien alle bochten, windstoten en vermoeidheid bij het uitroeien goed doorstaan.

Wij zijn hartstikke trots op de behaalde resultaten en kijken uit naar de volgende wedstrijden.