Jaja, dit weekend is het zover, de langste afstand die onze wedstro’s dit jaar zullen verroeien: de Head of the River is 8km lang. Zoals bij het langebaanseizoen hoort is ook dit weer een time-trial, ofwel achtervolgingsrace. 

En dit keer op de Amstel, dat is niet niks. Een lange wedstrijd van rustig 25 tot 35 minuten over een bochtige rivier met harde wind van alle kanten en overal tegenstanders om je heen. Met water wat met een beetje wind al alle kanten op klotst en hier en daar al schuimkoppen heeft. 

Met een oproeigebied wat krioelt van de viertjes en achten, waar boten alle kanten op liggen, en waar de spanning hoog is. Als de wedstrijd dan eenmaal van start is, is het doorzetten tot het eind. Als stuur probeer je zo scherp mogelijk te sturen om alle bochten door te komen. Hierdoor kan de afstand best een stuk korter gemaakt worden, waardoor je ook hoger in de ranking eindigt. 

Al die bochten zijn voor de stuur niet makkelijk, maar voor de roeiers is het ook zwaar. Door het sterke sturen wat nodig is, valt de boot vaak meer op een boord dan wanneer het water recht is. En dan de laatste bocht, dan ben je bijna bij de finish en is het einde echt in zicht. Maar die laatste bocht is erg lang en breed, dus de wind heeft vrij spel om nog even extra tegengas te geven. 

Gelukkig zijn onze wedstrijdploegen en de heren club8+ erg ervaren en goed getraind. Zij gaan dus vol vertrouwen en ervaring de Head trotseren. Wat altijd een fijne gedachte is, is dat dit de langste wedstrijd van het wedstrijdseizoen. Als deze eenmaal geweest is, dan is de langste afstand alleen nog maar de 5k bij de H4K en dan is het door naar de 2k-wedstrijden. 

Nou, na iedereen onnodig bang te hebben gemaakt met deze kleurrijke omschrijving is het tijd om te vertellen wie van onze leden dit weekend starten. Uiteraard starten onze eerstejaars wedstrijdploegen deze wedstrijd. De middengroep start dit weekend niet, want de Head heeft alleen velden voor viertjes en achten. Onze heren club8+ start wel, deze wedstrijd zit ook in de bokaal voor achten. 

Veld Ploeg Wie Blok Tijd 
Zaterdag 
HCl8+ Heren club8+ Dries Hamers, Zhengting Li, Bram Smedes, Rein Jas, Niek Reining, Pieter Marijt, Fynn van den Berg, Leon Kok, st: Thomas Versteegt 1 13:15 
Zondag 
LDEj4* EJLD’23 Minke Oosterga, Lynn Buningh, Fleur van Dam, Anna Glendenning, st: Carlijn Reij 1 11:15 
HEj4+ EJZ’23 Daniël Kruk, Jurgen Otten, Melle Wanders, Thijs van ‘t Schip, st: Kelly Ville 2 14:40 
DEj4+ EJD’23 Christa Anker, Maria Hoendernis, Emma Fraterman, Vera Timmermans, Tamara Brilman 2 14:49 

Deze wedstrijd op de Amstel is best een spektakel om te zien, kom onze ploegen daarom vooral aanmoedigen dit weekend! Je kan op verschillende verenigingen terecht om vanaf het terras naar de wedstrijd te kijken. Zo kan je bij Skøll vanaf het terras naar de voorbijkomende boten kijken en kan je genieten van een lekker bakkie koffie.