Het is helaas alweer tijd voor de laatste voorbeschouwing van het competitieseizoen. Morgen is namelijk de Gyas Meerkamp! Het is de slotwedstrijd van het bakboordbokaal dus laten we er een spetterende dag van maken met zn alle!

De wedstrijd is maar een dag. Sochtends roeit iedereen een 2,2k uit doorstart in een achtervolgingsrace en smiddags een 400m sprint met een vaste start boord aan boord. De 2,2k is een hele gekke race, je maakt namelijk op de helft een u-turn om een eiland. Ik wens iedereen die start heel veel succes hiermee, en sterkte voor de roeiers aan stuurboord.

Er starten morgen vijf ploegen. Als eerste zal onze combinatie 8+ PelarGyas de baan over gaan. Onze clubheren hebben vrienden gemaakt met de clubheren van Gyas! Na de ORCA slotwedstrijden kwamen deze Gyas boys die tweede zijn geworden op de ORCA naar Sexy Lexy toe en vroegen of ze wilde combineren. Superleuk! Los van elkaar kunnen ze allebei hard roeien dus we zijn allemaal benieuwd of ze het ook samen kunnen!

Daarna in blok 2 zal The Rowing Stones starten. Ze starten in dames poule 4. In de poule staan ze redelijk in het midden. Op zo’n spannende baan als deze kan er dus nog van alles gebeuren.

In blok 3 starten Oarsome Five en Vo’ledige Escalatie in het heren poule 1 en heren poule 2. Oarsome Five staat nu 9e in de heren stuurboord bokaal dus ze zullen morgen weer moeten knallen om hun plekje in de top 10 te behouden! Vo’ledige Escalatie staat op plek 48 en staat helaas laatste in poule 2 omdat ze onlangs hadden getaart in poule 3. Taarten wordt voor beide lastig maar ik weet zeker dat de heren er toch alles aan gaan doen om het te proberen!

Als laatste zal H2’Vo starten in blok 4 in dames poule 1! Net als Oarsome Five zullen de dames weer alles moeten geven om een plekje te behouden in de stuurboord dames NOOC top 10!

Na de 2,2k wedstrijden is er voor iedereen een kleine pauze. In de middag beginnen de sprints. Bij de sprint starten 6 boten naast elkaar. Ik hoop dat ze in de pauze tussen de 2,2k en de sprint ballenlijnen plaatsen anders gaat deze race wel voor heel veel spanning zorgen. Nog het meeste voor de matcoms.

Om 13:55 zal The Rowing Stones de sprints aftrappen. Daarna PelarGyas en daarna H2’Vo. Om 17:00 moeten Oarsome Five en Vo’ledige Escalatie en dan is de dag weer afgelopen.

Ik wens iedereen heel veel plezier tijdens deze laatste compo wedstrijd van het seizoen!