Waarde leden,

We hebben een druk weekend voor de boeg! Naast de wedstrijd-wedstrijden die dit weekend op de planning staan, valt er ook voor de competitiesectie veel te beleven. Lees gauw verder!

Compo traika

Normaal gesproken gaan alle eerstejaars competitieploegjes in de winter op compo traika naar Vidar. Helaas konden we begin dit jaar niet massaal naar Tilburg afreizen, maar dat halen we nu in! Vrijdagochtend om half zeven pakten de eerste ploegen al de trein, zodat ze om 09:00 uur de boot in konden stappen. Na wat problemen met het opriggeren van de C4+en (alle eerstejaars doen dit tenslotte nu voor het eerst) konden de ochtendtrainingen beginnen. Lords of the loods, Adtjelantis, De Zinkende Zuipschuit, *INSYNC en de ‘VOoievaars mochten als eerste de baan verkennen.

Na een tweede ronde van ochtendtrainingen, waarin De Paalprutsers, Pelama, Wodka Lodka, Vino Veritas en de Sabooteurs de boot in gingen, kon iedereen even heen en weer naar zijn/haar hotel/hostel/camping/airbnb/Vidar logeerplek. In de middag sluiten ook Brakboord en ‘Vowaerts aan voor hun eerste training, terwijl alle andere ploegen zich voorbereiden op training nummer twee.

Vanavond om 18:00 uur eten we samen met Saurus, Gyas en Okeanos bij Vidar. Nadat iedereen een toegangsbewijs in de Corona Check app heeft laten zien, kunnen we om 20:00 uur als vanouds feesten bij Vidar. Zowel de eerstejaars als de tweedejaars leden hebben dit nog nooit meegemaakt, dus dit wordt een spannende primeur.

Sommige die-hard sjaarsen begonnen gisteravond al hard. Eva den Boer van de Sabooteurs heeft vannacht al gekampeerd naast het station, waar ze elk halfuur wakker werd van een trein. Gisteravond heeft ze met Wodka Lodka heerlijk gebarbecued en karaoke gezongen. Vandaag helpt Eva, tussen haar trainingen door, met het maken van filmpjes vanaf de motorboot. Heel handig, leden met een vaarbewijs!

Op zaterdag hebben we nog een primeur te pakken: dan roeien de eerstejaars hun allereerste wedstrijd. De heren beginnen om 09:00 uur met de eerste voorwedstrijd, de dames zijn vanaf 10:00 uur aan de beurt. Tijdens de voorwedstrijden roeien alle ploegen 500 meter, waarmee ze zich kunnen plaatsen voor de finales in de middag. Tijdens de finales roeien de ploegen 1000 meter. Zo hebben ze allemaal gelijk de afstanden van de HOCT op 10/11 juli geoefend!

Onze razende reporters Evander Schimmel en Just van Unen peilen tijdens deze traika de stemming. Zelf hebben ze er ontiegelijk veel zin in. Just: “Ik weet niet of ik meer zin heb in het roeien of in het feest. Alhoewel, ik denk dat ik het wel weet. Dit wordt vooral een lever-test” Evander is het met Just eens: “We komen hier voor een leuke tijd. Zowel overdag als ‘s avonds.”

Emma van der Zwan uit de Paalprutsers, die haar eerste training vanochtend al heeft gehad, geeft aan dat de compo traika gehouden wordt in een prachtige omgeving. Ook zegt ze tegen Evander en Just: “Ik denk dat de wedstrijd morgen goed te doen zou moeten zijn, afhankelijk van de omstandigheden tijdens het feest vanavond. Ik heb veel vertrouwen in onze overwinning morgen!”. De Paalprutsers zijn blij dat ze sinds kort in de Ooievier mogen roeien: “Het balanshouden gaat een stuk beter in deze boot én hij maakt een stuk minder lawaai tijdens het roeien. Nu kunnen we nog beter genieten van het wildleven hier.”

Bob van der Berg van de ploeg Pelama voelt zich positief over deze dag, ondanks dat hij negatief getest is. “We hebben goed kunnen oefenen met de start en er werden video’s gemaakt, zodat we onszelf te kunnen verbeteren. Ik kijk erg op tegen wakker worden morgen.” Vivian van Dorssen, coach van Vino Veritas, denkt dat haar ploegje een enorme voorsprong heeft op de rest qua karakter. Ook Thomas Versteegt van Wodka Lodka, die al de eerste training achter de rug heeft, heeft vertrouwen in zijn ploeg. “De training ging erg lekker. Wel zat het bankje in de boot verkeerd om, wat het roeien iets lastiger maakte. Maar de startjes gingen enorm goed en de balans was fantastisch. We zijn hier voor het roeien, maar ook vanavond gaan we hard los!”

Deze wedstrijd kan helaas niet gevolgd worden via een livestream. Lees na dit weekend de nabeschouwing om te zien wat voor tijden onze ploegen gevaren hebben en wat voor spannende dingen er op het feest zijn gebeurd!

PEiL & PEiK

Dit weekend zullen we ook weer bij onze buren in Delft starten op zowel de ‘Proteus-Eretes in ‘t Lang’ als de ‘Proteus-Eretes in ‘t kort’. Dit zijn voor de clubploegen de eerste wedstrijden dit seizoen. Er is de afgelopen maanden nog hard getraind om te kunnen laten zien hoe hard de clubsectie van Pelargos kan roeien.

We trappen het weekend in Delft af met de heren dubbel vier InPickWick. Bas, Cars, Patrick en Barend starten met Lotte als stuur de PEiK. Ze starten pas laat in de avond, om 21:00 uur, dus ze hebben de hele dag de tijd om zich voor te bereiden op deze 450 meter!

Op zondag zal de PEiL plaatsvinden. Deze wedstrijd, die bekend staat om de afstand van maar liefst 4,5 kilometer, zal worden gestart door onze heren dubbel vier InPickWick en een combinatie boot van Birgit en Wies in de dubbel twee. Wies en Birgit stappen speciaal voor deze wedstrijd samen de 2x in!

InPickWick

Double Vision

PEiK (450 m)

zaterdag 21:00 uur
PEiL (4500 m)zondag 10:00 uur

zondag 10:00 uur

Je kunt de tijden van deze ploegen volgen via deze link.

We wensen alle ploegen veel plezier dit weekend! Dankzij onze fotograaf Kelly kan heel de vereniging na het weekend foto’s van de traika bekijken en zo toch nog een beetje meegenieten.