Dit weekend zijn de Asopos Najaarswedstrijden! Deze welbekende najaarswedstrijd is de grootste wedstrijd van het hele najaarsseizoen – er starten zo’n 500 (!) bootjes. Echt giga dus. Pelargos zal met 13 boten starten verspreid over het hele weekend. Traditiegetrouw gaan er ook een boel eerstejaars mee, om hun eerste echte ervaring op de Bosbaan mee te mogen maken. Zij starten een 500m sprint. Na de voorwedstrijden wordt op basis van een soort afvalrace geloot naar de kwart- en halve finale. Voor de echt harde trappers is de finale weggelegd. Het wordt dan ook een ontzettend drukbezochte wedstrijd: natuurlijk zijn er niet alleen roeiers, maar ook een boel coaches om ervoor te zorgen dat deze roeiers optimaal kunnen gaan knallen, en een topteam aan compocieleden. Wij hebben er in ieder geval ontzettend zin in!  

Klein grimmig aspect: wegens werk aan het spoor is gaan er geen treinen direct naar Amsterdam. Mocht je aanwezig willen zijn vanaf het begin, neem met de eerstejaarsen de snelbus om 5:12 (echt commitment). 

Naast de eerstejaarsen starten er twee ploegen in de najaarsbokaal: de Zondagroeiers en Overstuur. Ook het Sportief Traject doet mee. En niet zomaar! Zij knallen maar liefst twee achten op het water, én een viertje. Daarnaast doet de oude clubploeg “Row & Marty” mee onder de naam ‘Votakt. Al deze boten starten de 2K – voor zowel de voorwedstrijd als de finale. Ontzettend kicken om te zien dat zoveel Pelargianen meegaan.  

Hieronder zie je een overzicht van alle starttijden. 

Zaterdag 29 oktober 

Dames 1 10:27 
Dames 2 10:11 
Dames 3 08:35 
‘Votakt 10:50 
Overstuur 13:29 
Selectie Heren  13:53 

Zondag 30 oktober 

Heren 1 09:12 
Heren 2 09:08 
Heren 3 08:44 
Lentebak 08:24 
Zondagroeiers  12:42 
Selectie dames 4+ 10:35 
Selectie dames 8+ 12:46 

Kom vooral langs om een mooie goudgele rakker te pakken bij de bar en alle ploegen aan te moedigen! Hopelijk komt iedereen in grote getalen opdagen.