Dit weekend vindt de 48ste Asopos Najaars plaats. Voor onze nieuwe lichting is dit het eerste moment om aan de rest van roeien Nederland te laten zien wat zij de afgelopen weken hebben geleerd bij Pelargos. Er zullen niet alleen eerste jaar starten. Ook de oudere jaars hebben de afgelopen weken hard getraind om op de Najaars keihard te gaan varen.  

Op zaterdag begint de dag al vroeg op de Bosbaan. Om half 7 zal de eerste heren ploeg zich al mensen en opmaken voor de voorwedstrijd in het onervaren C4+ veld. In totaal zullen er drie mannen ploegen voor Pelargos uitkomen in dit veld.  

Ook de oudere jaars mannen zullen aan de start verschijnen. Zij zullen gaan starten in het heren 4+ veld. In dit veld wordt een afstand gevaren van 2000 meter.  

De zondag wordt een drukke dag! Er zullen maar liefst 8 dames ploegen van Pelargos aan de start verschijnen! Dit vind ik echt super leuk! Als eerst zullen er 5 dames boten gaat starten in het dames onervaren C4+ veld. Zij zullen net als de eerstejaars mannen ploegen een boord aan boord wedstrijd gaan varen over 500 meter.  

Ook op de zondag zullen er weer ouderejaars roeiers aan de start verschijnen. Als eerste zal de dames 4+ starten. Zij zullen een net als de ouderejaars mannen een afstand van 2000 meter gaan varen. Rond de middag zullen ook de dames in het ervaren C4+ veld  gaan starten. Zij gaan net als de eerstejaars dames  een boord aan boord wedstrijd over 500 meter moeten gaan varen.  

Degene die wel kunnen uitslagen op zondag zijn onze middengroep dames. Zij starten om 14:45 een directe A-finale in de 2-! Ontzettend spannend want als de dames deze winnen betekend dit dat dat zowel onze wedstrijd commissaris Carlijn en Lianne beginnelingen af zijn!  

Al met al worden het dus twee drukke en spannende dagen voor alle roeiers! Ik heb er ontzettend veel zin in en heb er vertrouwen in dat Pelargos gaat laten zien dat we hard kunnen roeien!

Ik wens alle roeiers ontzettend veel succes en ik hoop veel Pelargianen op de kant te zien om elkaar aan te komen moedigen!

Kijk voor alle actuele starttijden op www.time-team.nl