Deze zaterdag is het alweer tijd voor de tweede wedstrijd van de middengroep sectie, dit keer zonder Lise en Mayon. Net als bijna alle najaarswedstrijden is ook dit een lange afstand die verroeid moet worden, dit keer een 4,5k. Ook weer een pittige die Lola en Laura tegemoet gaan, met op het einde een bochtige finish voor in de dubbeltwee. 

Eerst wat over de Army Regatta, zoals de naam suggereert heeft het iets met de krijgsmacht te maken, wat ook wel klopt. Het wedstrijdterrein voor deze zaterdag is namelijk de Koninklijke Militaira Academie in Breda. De KMA bevind zich in het Kasteel van Breda, midden in het centrum. Ook CR&ZV Dudok van Heel is op het terrein van de KMA te vinden. Wij zullen ons dit weekend dan ook op militair terrein begeven om een kijkje te nemen hoe het er daar aan toe gaat. 

Lola en Laura hebben deze week weer hard getranid en zullen dit weekend ook weer samen in de Eau Eau starten. Ze starten in heat 1, dus mogen lekker vroeg aanwezig zijn om de wedstrijd te starten. Wil je ze volgen en aanmoedigen? Kijk dan om 11:00 hier naar de uitslagen! Ze starten met 5 anderen in het veld, waaronder een aantal burgerverenigingen. 

Voor de oplettende lezer die het blokkenschema al heeft gezien: ze starten de wedstrijd vlak na de skiffjes, wat een interessante volgorde is. De ervaren roeier/stuur/coach/fan weet dat in een time-trial, waar iedereen achter elkaar start, de grote en snellere nummers eerst gaan en de langzaamste als laatste. Anders hebben de grote nummers heel veel boten in te halen, wat niet altijd even goed en veilig mogelijk is. Dudok van Heel heeft dat echter omgedraaid, misschien om wat extra spanning en sensatie te creeëren? Wie weet, leuk wordt het in ieder geval wel op deze wedstrijd! 

Aan het einde van de dag is er zelfs een bbq waar er met de militairen geborreld kan worden… Er is toch geen beter einde aan een zware wedstrijd roeien en jezelf tot het gaatje pushen om daarna heerlijk te bbqen op militair terrein? 

Ik heb er zin in en ben benieuwd wat voor mooie tijd de dames dit keer neerzetten.