De allerlaatste wedstrijd van het seizoen *pinkt een traantje weg*, wat is het voorbijgevlogen. Een seizoen met ups en downs, met links en rechts, van voor naar achter. Ik ben wel een beetje verdrietig dat het nu aan een einde komt, maar wat ik vooral ben, is trots. Trots op iedereen, maar vooral de wedstrijdsectie, die zo keihard gewerkt hebben voor waar ze nu zijn. Voor het eindeloos opklimmen in het klassement, de eindeloze strijd voor A-finales en eerste plekken. Maar ook voor alle stappen die zijn gezet, de groei die ze hebben doorgemaakt en alle prestaties die ze hebben neergezet. 

Maar goed, het zoetsappige bewaar ik verder voor de nabeschouwing en de Wissel, dan nu een stukje over de wedstrijden dit weekend. We reizen voor de laatste keer af naar de WAB voor een aantal mooie 2k’s. Voordat die beginnen, hebben we echter eerst nog de Argo Sprintkampioenschappen op vrijdag, waar iedereen een 500m voorwedstrijd en finale verroeit. 

Alle eerstejaarsploegen zullen starten, en Lise en Laura in de dubbeltwee. De laatste starten zelfs in het elite veld op deze laatste sprint, met een heel diverse poule van tegenstanders wat betreft ervaring. 

Op de vrijdag starten alleen de dames van het Opleidings8+ traject. Het is een goede opwarmer voor de dag erna – waar ze op zaterdag een 2000 meter eruit moeten pompen, komen ze er vanavond goed vanaf met een 500 meter. Wij zijn heel erg benieuwd wat de dames in petto hebben! 

Op de zaterdag starten ook de heren in een combinatiebootje met Dudok van Heel. Vorige week zijn zij al naar Breda afgereisd om met hun combinatieploeg te gaan trainen. Wat wij ervan hebben gehoord, was dat een groot succes. Vooralsnog is het motto van Dudok kracht > techniek, en dat is helemaal niet zo’n gek idee voor een talentenveld. Komt dat zien op de vroege ochtend op zaterdag vanaf 8:50!  

Zaterdag zijn ook voor de laatste keer de eerstejaarsklassementsvelden, en dus ook de uitreiking van het klassement. Dat betekent misschien ook wel een overwinning van het klassement vanuit EJZ. De EJD start echter in het DEj8+ veld in een combinatieboot met Laga, wat enorm leuk is om als afsluiter van je seizoen te doen. De EJLD start net als de heren in het bekende LDEj4* veld, wie weet slepen ze nog wel een mooi plekje in de A-finale en nog wat klassementspunten binnen? 

Maar niet alleen de eerstejaars starten, ook de middengroep is van de partij. Lise start in het LD1x veld, voor haar de laatste keer in de skiff dit seizoen en dus echt een afsluiter om te laten zien hoe vertrouwd en ervaren ze nu in die skiff is. Lola en Laura starten weer in de 2x, voor hen ook de laatste keer samen in dit bootnummer dit seizoen. Echt een dag van laatsten voor deze meiden, maar niet getreurd, want zondag starten ze alle drie ook gewoon nog! 

Dan maar meteen een stukje over de zondag, vaak een dag van veel funnummers voor alle ploegen. De middengroep dames hebben dan ook een soort doorschuif truc gedaan, met Lola in de skiff (spannie!) en Lise en Laura samen in de dubbeltwee. 

Ook de heren en Kim hebben zondag een grote wisseltruc gedaan, ze starten in het Mix8+ veld met de dames van Euros! Beide ploegen op de eerste plek in het EJK, dat wordt vast leuk in de acht. 

Dan kan de EJLD natuurlijk niet achterblijven, met de 4*, maar ook met welgeteld 2 (!) skiffjes! Alma is natuurlijk bekend in de skiff, die gaat relaxt die wedstrijd in. Voor Fleur is het echter nieuw, zij heeft al vaker getraind in de skiff, maar dit is de eerste keer dat ze er een wedstrijd in start. De andere dames starten in de 4* met de coaches op de kant, een betere afsluiting dan iedereen aanwezig en startend kan je niet hebben toch? 

De oplettende lezer weet dat er nu 1 ploeg mist op de zondag, namelijk de EJD! Zij starten zondag voor de laatste keer dit seizoen in de 4+. Fun nummers zijn natuurlijk leuk, maar het is toch ook wel heel speciaal en mooi om een laatste 2k in je eigen boot te stappen als afsluiting. 

Verder is dit niet alleen een laatste weekend, maar is het ook een weekend met (sterke) wind mee. Dat betekent veel kans op bootrecords, en al helemaal op de NSRF slot waar iedereen het meest fit en getraind is van het hele seizoen. 

Veld Ploeg Race Tijd Baan 
Vrijdag 
DEj4+ EJD’23 Voorwedstrijd 2 17:48 6 
LDEj4* EJLD’23 Voorwedstrijd 2 18:12 6 
DE2x Lise Amundsen en Laura Kempen Voorwedstrijd 2 18:24 7 
HEj4+ EJZ’23 Voorwedstrijd 1 18:33 4 
DTal8+ Dames Opleidings8+ Voorwedstrijd 1 18:45 4 
Zaterdag 
DTal8+ Dames Opleidings8+ Voorwedstrijd 2 8:51 7 
HTal8+ Heren Opleidings8+ Dudok van Heel/Pelargos combi Voorwedstrijd 2 9:11 5 
DG-b1x Alma Rudenlöv Karlsson (EJLD’23) Voorwedstrijd 2 9:50 3 
DB2x MGD2x Voorwedstrijd 1 10:00 6 
HEj4+ EJZ’23 Voorwedstrijd 1 11:20 6 
LDEj4* EJLD’23 Voorwedstrijd 2 12:50 3 
DEj8+ EJD’23 Laga/Pelargos combi Voorwedstrijd 3 13:30 5 
LDB1x Lise Amundsen (MGLD’23) A-finale 14:20 4 
Zondag 
DB1x Alma Rudenlöv Karlsson (EJLD’23) Voorwedstrijd 1 8:45 6 
DB1x Lola de Rooij (MGD’23) Voorwedstrijd 2 8:50 7 
DB4+ EJD’23 Voorwedstrijd 1 9:00 5 
DB2x Lise Amundsen (MGLD’23) en Laura Kempen (MGD’23_ Voorwedstrijd 2 10:50 8 
LDB4* EJLD’23 Voorwedstrijd 2 12:35 5 
Mix8+ EJZ’23 Pelargos/Euros combi Voorwedstrijd 2 12:55 2 
O8+ Stuurtjes 8+ Heat 2 13:35 4 
O8+ Composaris 8+   1 
O8+ Voorzitter 8+  13:40 6 
O8+ Penningmeester 8+  13:40 7 
O8+ Matcom 8+  13:40 8 
LDB1x Fleur van Dam (EJLD’23) A-finale 14:50 2 

Klinkt dit jou nou zo goed in de oren? Kom dan zaterdag de finales en om 18:30 de klassementsuitreiking kijken. Ook zondag wordt spectaculair, hier zie je niet alleen mooie wedstrijden, maar ook wedstro’s die weer voor het eerst in een halfjaar aan het bier gaan. 

Kan je er nou echt niet bij zijn (alleen met een écht goede reden), volg de uitslagen dan op Time Team en kijk mee op de live stream.