Beste leden,  

Jaaaaa!! We gaan eindelijk weer op pad met de eerstejaars roeiers. We gaan de grote tocht naar Groningen maken om daar te gaan taarten op de Aegir Lente Sprint (gewoon hoog inzetten!). De ALS is ook de eerste wedstrijd van de Bakboordbokaal. Nu mogen de roeiers eindelijk laten zien aan de rest van Nederland wat ze in petto hebben. Tijdens sparsities en traika’s zag het er al erg veelbelovend uit – en óf we er zin in hebben!  

Het belooft een onstuimig weekend te worden. Naast dat het weer, zoals het is voorspeld, niet perfect is (flink windje, morgen!), heeft bijna niemand een kaartje kunnen kopen voor het Aegir feest. En dat kan maar één ding betekenen – we gaan in Grun op stap. Wat fantastisch dat de eerstejaars Groningen als eerste wedstrijd hebben, daar is nog nooit iemand slechter van teruggekomen, enkel een beetje brakker.  

Pelargos start dit weekend met vijf ploegen: voor de dames starten de Browers en de Roeibakgroentjes. Voor de heren zijn het drie ploegen: Paaldansers, Vierari, en Lentebak. Momenteel hebben de Browers en de Paaldansers de Ooievier – maar behouden ze die na dit weekend? Hangt allemaal af van hoe hard de roeiers kunnen stampen op de voetenbordjes (trap ze doormidden, maar hou de boot heel!).  

De wedstrijd bestaat uit een 500 meter sprint boord-aan-boord. Op basis van de voorwedstrijden zullen de finales ingedeeld worden en in de middag geroeid worden. Voor de mensen die bekend zijn met de Hoornse meren weten dat dit nog een kleine uitdagende wedstrijdbaan is – het kan hier namelijk ontzettend hard waaien. En ze doen niet al te moeilijk over scheef afstarten! Gelukkig kan dat alles de pret niet drukken voor dit weekend.  

Hieronder vind je de starttijden van het weekend. De uitslagen en de loting van de finale zijn te zijner tijd te vinden op Time Team. Bij deze nog het linkje!  

https://regatta.time-team.nl/aegirlente/2023/results/events.php 

Zaterdag  

 Starttijd   
Paaldansers  9:35 Poule 2 
Vierari 10:17 Poule 3 
Lentebak  10:31 Poule 4 

 

Zondag 

 Starttijd   
Roeibakgroentjes 10:17 Poule 3 
Browers  10:52 Poule 4 

 

Aan alle roeiers: HEEL VEEL SUCCES EN PLEZIER!! Het belooft weer een topweekend te worden!!