Waarde leden,

Afgelopen zondag zijn er zo’n 50 eerstejaarsleden, coaches, stuurtjes, supporters en bestuursleden afgereisd naar Tilburg, om daar bij de T.S.R. Vidar een ware oefen-spar-dag te beleven samen met Thêta, Saurus, Gyas, Okeanos en Vidar.

Normaal is dit het Compotraika/Comporno weekend bij Vidar, maar gezien de coronamaatregelen is het weekend ingekort naar één dag, wel een mega geslaagde dag. Het was koud en de wind liet ons niet met rust, maar de zon scheen rijkelijk en zo vloeide ook het bier! 

Over 500m werd er twee maal gestart:

Uitslagen

PloegTijd voorwedstrijd (500m doorstart)Tijd finale (500m vaste start)Resultaat
Bacchus Navis x Oei ‘k Roei 0:02:21 0:02:347e in de C-finale
Rigor-eus 0:02:48 0:02:29 3e in de D-finale
Bacchus Navis x G’roeiers  0:02:00 0:01:55 2e in de A-finale
Dames mix 0:02:39 0:02:28 Gedeeld 1e in de D-finale
Rock ‘n Row0:02:380:02:30 Gedeeld 4e in de D-finale
De Booteendjes 0:02:35 0:02:38 Gedeeld 6e in de D-finale

De spanning was goed te voelen op dit eerste meet-moment voor de eerstejaars, al die zenuwen moet je toch onder controle kunnen houden. Dat hebben onze eerstejaars gelukkig keurig gedaan. De heren van Bacchus Navis en de G’roeiers hebben er zelfs drie Top-C4’en en een gladde club 4+ van Okeanos uit getrapt, chapeau heren!

Daarnaast heeft zelfs het bestuur zich nog aan aan 500m uit vaste start gewaagd tegen de andere besturen, in deze besturenstrijd bleek al snel dat B20 vooral erg sterk was in het nuttigen van biertjes die dag.

Na zo’n prachtige dag is het enthousiasme voor komend seizen goed opgewekt, de ploegen straalden niets dan strijdlust uit. Met hier en daar een bankje van de rails, een drukstang die het enthousiasme van de roeier niet meer aankon, hier en daar wat boot-geknuffel op het water en een iconische leenboot zoals het Snoekiemonster van Gyas is er weer een hoop gebeurd. Wat maak je toch veel mee op zo’n dag! Heb je dit spektakel nou gemist? Zorg dan dat je er bij de Aegir Lentesprint te Groningen zeker bij bent, dit is de eerste wedstrijd van de Stuurboordbokaal die we dit jaar met de eerstejaars ploegen zullen starten.

Voor die tijd gaan we ook al een keer naar Groningen! De eerste wedstrijd waarbij we weer Pelargianen te water kunnen aanschouwen is de Gyas-Hunze op 26-27 februari. Op zaterdag starten de D4+ en de H4* de 2500m en op zondag zal de H4+ zich hieraan wagen. Komt dat allen zien en ook dat prachtige feestje meepakken! (Meer informatie op https://gyashunze.nl en ticketverkoop via https://eventix.shop/v6wb7bb6)

Tot snel!