Ja hoor, dit weekend is het zover. Na de eerste wedstrijden van de Najaarsbokaal is het eindelijk tijd voor een eerste wedstrijd van mij: de Tromp Boat Races. De dames van de middengroep sectie zullen deze wedstrijd starten bij HRV Cornelis Tromp. Het is ook niet zomaar een wedstrijd, het is 5300m lang, met gure wind, koude temperaturen en geen makkelijk pad om mee te fietsen. Dit is natuurlijk wat overdreven, en de meiden die de wedstrijd roeien moeten ook niet te veel afgeschrokken worden, maar het is geen vlotte 2k waarbij je keihard kan knallen. 

Zelf heb ik er enorm veel zin in, want het is eindelijk mijn beurt om mee te gaan met “mijn” roeiers. Maar… het draait niet om mij, het gaat om de roeiers die hun eerste wedstrijd als middengroepers starten, die hard getraind hebben om hier te komen en die deze afstand in skiffjes en een 2x gaan starten. 

Voor iedereen die het niet weet: de middengroep sectie bestaat uit vier dames: Lola de Rooij, Laura Kempen, Mayon van ‘t Westeinde, en Lise Amundsen. De eerste drie hebben vorig jaar in de EJD’22 geroeid en Lise in de EJLD’22. Dit zijn vier meiden die de afgelopen tijd veel in kleine nummers getraind hebben om hun scullen (nog meer) te verbeteren. Met veel zelfstandige trainingen doordeweeks en met Stijn Tetteroo en Birgit Gobel en af en toe een gastcoach in het weekend hebben ze grote stappen gezet. De Tromp is dan ook een wedstrijd om de vruchten van hun harde werk te plukken. 

Op de zaterdag starten Lola en Laura in de Eau Eau in het D2x veld starten met Lola op boeg. Lise en Mayon zullen op zondag starten, ook vlak na elkaar. 

Veld Ploeg Starttijd 
D2x Lola de Rooij & Laura Kempen Zaterdag 14:00 
D1x Lise Amundsen Zondag 10:00 
D1x Mayon van ‘t Westeinde Zondag 10:00 

 

Ben je toevallig nog in de buurt van Hilversum dit weekend, kom dan langs om deze toppers aan te moedigen. 

Zet ‘m op dit weekend meiden!