Sturen bij Pelargos


In de meeste botentypen heb je een stuur nodig. De stuur geeft leiding aan de roeiers in de boot, geeft tips en zorgt er voor dat de roeiers alles geven tijdens een wedstrijd.


Terug naar roeien

Sturen leer je niet zo maar. Voor iedereen is dit wennen en vaak ook nieuw.  Om sturen goed onder de knie te krijgen is het een kwestie van ‘gewoon doen’. Je leert het door de ervaringen die je opdoet tijdens een training.
Echter, wil je wedstrijd of clubsturen dan heb je meer kennis nodig over sturen. Het is belangrijk dat je naast de commando’s ook zicht hebt op de roeitechniek van de roeiers, vanuit de boot zie je vaak andere dingen dan vanaf de kant. Je ondersteunt de coaches hierin. Ook ben je als ervaren stuur zeer belangrijk op wedstrijden. Je leert hoe je het beste een ploeg door een wedstrijd heen kan loodsen. Je zorgt er voor dat de roeiers niet opgeven en het uiterste uit zichzelf halen. Deze dingen kan je tijdens diverse cursussen leren.

Diploma's

Voordat je in bepaalde boten mag sturen heb je een aantal diploma’s die je kunt halen. Deze zijn te vinden bij Diploma’s.