De ringvaart roeien


Elk jaar wordt door LAGA de ringvaart georganiseerd. Hier doen Pelargianen aan mee maar ook voor externen is het mogelijk om bij ons te komen trainen en mee te doen aan deze 100km marathon.


Terug naar roeien

De Ringvaart is een roeirace van 100 kilometer die in in één stuk dient te worden afgelegd. Ga je voor de snelste tijd of is het uitroeien van de Ringvaart jouw doel. Beide zijn prestaties van formaat om nooit meer te vergeten. De Ringvaart kan door iedereen worden gestart in een nummer naar keuze. De enige voorwaarde is dat jij en jouw ploeg het ervoor over hebben om een paar maanden enorm hard te trainen om zo klaar te zijn voor deze fysiek en mentale uitdaging. Van begin tot eind wordt je gesteund door de vereniging, van jouw coach die alle duurtrainingen mee fietst tot de Pelargianen die je op de dag zelf aanmoedigen van het begin tot de laatste meters van de Ringvaart. Dit is ook nodig sinds je zeer zeker er doorheen zit op een moment tijdens de race. Dat je dit – met fanatisme, doorzettingsvermogen en de externe steun – gaat overwinnen tijdens de race is een van de aspecten van de Ringvaart die het als roeier onvergetelijk maakt. Je gaat verder dan je zelf had verwacht dat je dat zou kunnen, zowel fysiek als mentaal.

Eenmaal terug in Delft wordt je onthaald door trotse leden en wacht er een mooi feest. Ongeacht de uitkomst van de race, het zal altijd bij je blijven als een prestatie die je met trots zal vervullen en andere met ontzag zal doen vullen.