Wat is competitieroeien?


De andere tak van roeien, het competitieroeien. Je gaat als competitieroeier roeien op nationale wedstrijden. Naast roeien is er genoeg ruimte voor gezelligheid, biertjes een feesten tot in de vroege uurtjes.


Terug naar roeien

Veel sporten, veel van roeiend Nederland zien en de mooiste feestjes van het jaar meemaken? Dan is het competitieroeien iets voor jou! Je krijgt een goede haal aangeleerd en wordt klaargestoomd voor het seizoen.

Eerstejaars

Als eerstejaarscompetitieroeier roei je op nationale wedstrijden. De meeste eerstejaars ploegen zullen de NOOC- of sprintbokaal starten. Deze bokalen bestaan uit 6 nationale wedstrijden waarop jij met jouw ploeg gaat laten zien wat jullie kunnen. Je leert mensen kennen uit heel Nederland! Ook duren de wedstrijden vaak een heel weekend waardoor het handiger is om te blijven slapen op de locatie van de wedstrijd. Dit komt mooi uit want bij bijna elke wedstrijd wordt er een fantastisch feest georganiseerd waar je helemaal los kunt gaan. Maar let op, de volgende ochtend ga je gewoon weer de boot in!

Ouderejaars

Na je eerste jaar mag je in gladde boten gaan roeien, het clubroeien. Je hebt voor ouderejaars veel bokalen om uit te kiezen en je kunt dan ook in vrijwel elk type boot een wedstrijd starten. Het niveau binnen het ouderejaars competitieroeien is verschillend. De ene ploeg blijft in een C4+ roeien terwijl er ook roeiers zijn die knetterhard in een 8+ gaan roeien! In deze jaren kun je dus helemaal je eigen weg gaan en het uiterste uit jezelf halen. Je komt vaak nog op dezelfde wedstrijden als de eerstejaarsroeiers dus aan gezelligheid geen tekort!