Wedstrijdroeien

Als wedstrijdroeier haal een jaar lang het beste uit jezelf en je ploeg. Je roeit nationale wedstrijden tegen andere verenigingen en bent de trots van de vereniging. Je traint vaak en hard om de overwinning naar Den Haag te halen. Je krijgt de beste coaches en het beste materiaal om op hoger niveau te komen. Hier tegenover staat een leuk en leerzaam jaar garant waar je jezelf en je ploeggenoten goed leert kennen!

Meer weten

Competitieroeien

Voor iedereen voor wie het wedstrijdroeien te hoog gegrepen is, heb je competitieroeien. Je gaat als competitieroeier roeien op nationale wedstrijden. Naast roeien is er genoeg ruimte voor gezelligheid, biertjes een feesten tot in de vroege uurtjes.

Meer weten

Blikken

Wanneer je wint als wedstrijdroeier op een wedstrijd, trekt je een zogenoemd blik. Blikken trekken is hét doel van je wedstrijdjaar.

Meer weten

Records

In de afgelopen 20 jaar zijn er binnen Pelargos al behoorlijk veel records gevaren! Deze records worden nauwkeurig bijgehouden.

Meer weten

Coachen

Om goed te leren roeien heb je coaches nodig die de ploeg op een zo hoog mogelijk niveau brengen. Ze zijn er voor elk type roeien en zijn onmisbaar voor een succesvolle ploeg.

Meer weten

Sturen

In de meeste botentypen heb je een stuur nodig. De stuur geeft leiding aan de roeiers in de boot, geeft tips en zorgt er voor dat de roeiers alles geven tijdens een wedstrijd.

Meer weten

Vloot

Onze vloot bestaat momenteel uit 34 boten. We hebben veel verschillende boottypen dus voor ieder wat wils.

Meer weten

Diploma's

Je hebt diploma´s nodig om van bepaald materiaal gebruik te mogen maken. Er zijn verschillende momenten in het jaar waarom je diploma´s kunt halen.

Meer weten

Cursussen

Er zijn door het jaar heen verschillende cursussen. Zowel voor skiffen, sturen als coachen. Houd de activiteitenkalender en je mail in de gaten of neem contact op met het bestuur voor meer informatie.

Meer weten

Ringvaart

Elk jaar wordt door LAGA de ringvaart georganiseerd. Hier doen Pelargianen aan mee maar ook voor externen is het mogelijk om bij ons te komen trainen en mee te doen aan deze 100km marathon.

Meer weten