Wedstrijdroeien

Als wedstrijdroeier train je samen met je ploeg om zo hard mogelijk te roeien op de nationale wedstrijden. Het fijnste materiaal en de beste coaches van Pelargos staan klaar om je te begeleiden naar een hoger niveau. Om de overwinningen naar Den Haag te halen wordt er hard en veel getraind. Hier tegenover staat een leuk en leerzaam jaar garant waar je jezelf en je ploeggenoten onwijs goed leert kennen.

Meer weten

Competitieroeien

Voor iedereen voor wie het wedstrijdroeien te hoog gegrepen is, heb je competitieroeien. Je gaat als competitieroeier roeien op nationale wedstrijden. Naast roeien is er genoeg ruimte voor gezelligheid, biertjes een feesten tot in de vroege uurtjes.

Meer weten

Blikken

Wanneer je wint als wedstrijdroeier op een wedstrijd, trekt hij een zogenoemd blik. Blikken trekken is hét doel van je wedstrijdjaar.

Meer weten

Records

In de afgelopen 20 jaar zijn er binnen Pelargos al behoorlijk veel records gevaren! Deze records worden nauwkeurig bijgehouden.

Meer weten

Coachen

Om goed te leren roeien heb je coaches nodig die de ploeg op een zo hoog mogelijk niveau brengen. Ze fietsen mee lang het water en maken doeltreffende trainingsschema´s.

Meer weten

Sturen

In de meeste botentypen heb je een stuur nodig. De stuur geeft leiding aan de roeiers in de boot, geeft tips en zorgt er voor dat de roeiers alles geven tijdens een wedstrijd.

Meer weten

Vloot

Onze vloot bestaat momenteel uit 34 boten. We hebben veel verschillende boottypen dus voor ieder wat wils.

Meer weten

Diploma's

Je hebt diploma´s nodig om van bepaald materiaal gebruik te mogen maken. Er zijn verschillende momenten in het jaar waarom je diploma´s kunt halen.

Meer weten

Cursussen

Er zijn door het jaar heen verschillende cursussen. Zowel voor skiffen, sturen en coachen. Houd de activiteiten kalender in de gaten en meld je aan.

Meer weten

Ringvaart

Elk jaar wordt door LAGA de ringvaart georganiseerd. Hier doen Pelargianen aan mee maar ook voor externen is het mogelijk om bij ons te komen trainen en mee te doen aan deze 100km marathon.

Meer weten