De Haagse Studenten Roeivereniging Pelargos is opgericht op 2 mei 2002. Sinds de oprichting is er veel veranderd. Waar Pelargos ooit begon als kleine studentenroeivereniging die zich huisvestte bij roeivereniging De Laak, is het op dit moment de grootste en snelst groeiende studenten(roei)vereniging van Den Haag.
Die groei kan niet onbeantwoord blijven. Na vele pogingen en ideeën gaat het er nu dan ook eindelijk echt van komen. Pelargos gaat terug naar waar het ooit begon en gaat samen met RV De Laak een groot roeicentrum op de Binckhorst realiseren. Hier kunnen alle studenten en inwoners van Den Haag en omstreken de roeisport beoefenen. Een uithangbord voor de stad Den Haag en een impuls voor de studentencultuur.
Op deze pagina laten wij u graag zien welke mogelijkheden ontstaan voor ons als verenigingen, maar ook welke mogelijkheden er zijn voor uw organisatie of bedrijf.

De huidige botenloods

Op 26 maart 2009 is de eerste fase van een sportgebouw voor de H.S.R.V. Pelargos officieel geopend. Tijdens een mooie en druk bezochte openingsceremonie hebben de wethouders Marnix Norder en Sander Dekker de drijvende botenloods gedoopt. Net zoals dat ook bij nieuwe boten wordt gedaan, traditiegetrouw met water uit de Hofvijver. Deze botenloods is tot op heden dé plek waar Pelargos haar roeisport beoefent. Hier huisvesten wij onze boten en er kunnen ergometer trainingen worden gedraaid. Voorzieningen als een kantine, kleedkamer, douche, toilet, wateraansluiting en verwarming ontbreken helaas.

Het toekomstig verenigingsgebouw

Op dit moment bevindt de botenloods van Pelargos zich aan de Cruqiuskade. In de directe omgeving van de botenloods wenst Pelargos een verenigingsgebouw te realiseren. Het verenigingsgebouw van Pelargos zal een levendig gebouw worden, iedere dag zijn er mensen aanwezig. Roeiers die van het water komen, commissieleden die aan het vergaderen zijn en coaches die overleg hebben, allemaal zullen ze een actieve en warme sfeer geven in en rondom het verenigingsgebouw. Het gebouw draagt bij aan een levendige buurt in de Binckhorst. Den Haag is een stad met een van de grootste studentenpopulaties maar die zelden in de lijstjes voorkomt als studentenstad, ook op dit gebied zien wij kansen.

Bekijk hier het voorlopig ontwerp, of lees hier verder over gezamenlijk roeien met RV De Laak op de Binckhorst

Uw bijdrage aan dit project

Als vanzelfsprekend bent u na het lezen van de voorgaande informatie enthousiast geworden over dit project. Er zijn vele mogelijkheden waarmee het nieuwe centrum ook een bijdrage voor u ook kan leveren.

Kijkt u voor alle opties op de website Roeicentrum De Binckhorst of neemt u contact op met [email protected] voor meer informatie en uitleg.

Volgt u ons al op social media?
LinkedIn – Pelargos
Facebook – Pelargos
Facebook – De Laak