Op zaterdag 21 januari vond het Nationaal Roeicongres van 2017 plaats op het hoofdkantoor van Aegon in Den Haag, waar een afvaardiging van bestuur 15 bij aanwezig is geweest. Tevens was dit een jubileum congres, omdat de Koninklijke Nederlandse Roeibond dit jaar 100 jaar bestaat! De dag stond daarom in het teken van verbinding, omdat er verbanden werden gelegd tussen het verleden, het heden en de toekomst.

Het bestuur was al vroeg aanwezig, omdat er als eerst een feedbacksessie over onze plannen van de bestuursbokaal op de agenda stond. Hierna volgde de plenaire opening van de voorzitter van de KNRB, Rutger Arisz, en gingen de workshops van start. Er waren een tal van workshops georganiseerd die gegeven werden door professionals, waar het bestuur veel inspiratie uit heeft kunnen halen over verschillende bestuurlijke vlakken om de vereniging succesvol te professionaliseren.

Na de workshops was het tijd voor de plenaire viering van het 100 jarige bestaan van de KNRB met veel historische terugblikken en heeft de voorzitter van de NOC*NSF, André Bolhuis, een mooi woord gehouden over de uniekheid van de roeisport. Deze viering werd afgesloten met het KNRB lied (lang zullen we leven), waarna iedereen aan de borrel is geslagen en het bestuur met verscheidene mensen van de gemeente en de KNRB heeft gesproken over de vooruitgang van zaken bij  Pelargos.

Kortom was het een geslaagde dag waar het bestuur veel aan heeft gehad en was het bijzonder om te beseffen wat de KNRB in 100 jaar tijd heeft kunnen bereiken. Op naar de volgende 100 jaar!