Lieve leden,  

Gaat het nog goed met iedereen? De mussen vallen van het dak en als je in de zon zit smelt je langzaam weg. Helaas was het niet anders dit weekend: zonnebrand, water, en dextro was niet aaaan te slepen! Het was een dikke 30 graden dit weekend, en dat hebben de roeiers geweten.  

De Heineken Okeanos Competitie Tweekamp is natuurlijk gewoon op de Bosbaan. Je kan echte klassiekers halen bij de soos van Okeanos, waaronder lekkere burgers, een goed ontbijtje of een escalatietosti (die wordt gemaakt met drie bammetjes in plaats van twee en is echt heel erg om aan te raden). Dit jaar kon je ook pitchers mimosa’s scoren, en als je Fabie en Stijn moet geloven was het de perfecte verhouding voor een goede mimosa. De wedstrijd bestond voor alle ploegen uit een voorwedstrijd van 500 meter en een finale van 2000 meter – op de DOT’jes na. Als echte sprintploeg is natuurlijk een 2K niks voor hen, maar een 1K moest er nog wel vanaf kunnen!  

Zaterdag begon het rustig. De Oude Taarten gingen als eerst het water op. Ze begonnen met een keurige voorwedstrijd waar ze net aan 3e werden. De finale van 1000 meter was wat taaier! LaTrappers hebben hun debuut gemaakt op het water, en helaas zijn ze door twee snoekjes op één boord omgegaan. Gelukkig mankeerde de roeiers en stuur niets. De Viertakt is ook de dag erna gewoon weer het water opgegaan – maar net als de roeiers was er ook niks met de boot aan de hand.  

De zondag was het misschien nog wel heter (als dat mogelijk is). Ditmaal startten er een boel meer ploegen. Prowst voer een ijzersterke voorwedstrijd, met Dolle Mina’s erachteraan op hun hielen. Bootgeval zette ook weer sterke tijden neer in zowel de voorwedstrijd als de finale – die ze zelfs hebben gewonnen met een heeeel klein verschil van 0,35 seconde. Bij Baan Acht was het ook spannend! Ze hebben een goede tijd neergezet op de 2K – twee weken geleden waren ze maar 3 secondes sneller, maar nu was het wel een graadje of 12 warmer. Goed gedaan, heren!  

Al met al was het een taaie wedstrijd om te varen. Helaas lijkt het er niet op dat de temperaturen wat gaan dalen. Dit weekend gaan we weeeer naar de Bosbaan, ditmaal voornamelijk voor de sjaarsen en natuurlijk weer de club 8+. Het zal hun laatste wedstrijd worden dit jaar… Hartverscheurend. Hopelijk tot dan allemaal!!  

Nog even de uitslagen op een rijtje:  

Ploeg Veld Voorwedstrijd Finale Stand 
De Oude Taarten DErv4+ Sprint  02:11,14 04:53,61 3e 
LaTrappers HErv 4+ Poule 2 niet gefinisht n.v.t.  
Prowst DErv 4+ Poule 2 02:08,57 09:23,60 5e A-finale 
Dolle Mina’s DErv 4+ Poule 2 02:14,22 09:41,72 3e B-finale 
Bootgeval DErv 4+ Poule 1 02:12,30 08:51,34 1e B-finale 
Baan Acht  HClub 8+ 01:42,08 07:39,50 6e B-finale