Zon, zon, zon, roeien, roeien, bomen, bos en burger burgers – het was een overdonderlijk zomers weekend bij het mooie Beekse Bergen.  Het roeiwater lag er mooi bij, een blauwe stroom door het groene Brabantse hart.

Zaterdag gingen de dames van start, twee kilometer voor het beginnelingen veld. Rond het middaguur lagen ze klaar naast Vidar, Njord/Triton en Gyas. Vanachter het hoge riet zagen we de dames verrassend langzaam de start uitkomen. Vanaf het begin lagen ze een behoorlijk stuk achter op de rest van het veld. Dit duurde totdat ze bij de 1.000 meter opeens aangingen, stevige opzetjes en harde halen zorgde ervoor dat Gyas steeds dichterbij kwam. De inhaalslag was begonnen. De dames hielde niet op en bleven meters pakken, totdat ze naast elkaar lagen. In de volle zon werd het tempo weer opgevoerd, laat maar weten dat Gyas niet kan aanhaken. Zo spurtte ze erlangs en werd Gyas achtergelaten, helaas was het net te weinig om de finale te halen.

De finale werd wel gehaald door Lisa in het G4 + veld, hier werd ze na een spannende wedstrijd tweede achter de andere ploeg van Laga.

De gehele sectie overnachtte in Eindhoven, tezamen lekker eten en slapen in de tuin om zo klaar te maken voor de 1.000 meter wedstrijden van het Eerstejaars veld. Dit was een spannende dag aangezien de knock-out wedstrijden onverbiddelijk waren – van de twaalf deelnemende ploegen zouden alleen de snelste acht doorgaan. Het gevoel was goed, de eerste 1.000 meter is iets dat onze dames goed kunnen. Zo werd er vroeg in de morgen begonnen. De wedstrijd verliep goed, de dames maakte geen fouten en met een tijd van 03;49 kwamen ze over de finish heen, zesde positie. Nu moesten ze afwachten op de overige vier ploegen die na ze kwamen – Vidar, Njord/Triton, Theta/Nereus en Gyas – waarvan de eerste drie snelle ploegen zijn. Het was peentjes zweten in de hot seat, we zagen Vidar en Njord/Triton sneller gaan. Toen stonde we op de cruciale achtste plek, Theta Nereus en Gyas waren nog bezig. Gyas was niet sneller, Theta/Nereus als laatste. Het spande erom, en helaas was Theta/Nereus net een fractie sneller waardoor we buiten de finales vielen.

Het weekend was over, op naar de NSRF-slot!