Er is weer geblikt! Dit keer in het HEj4+ veld op de zondag, iets wat groots gevierd is op de Blikkenborrel van afgelopen woensdag 3 mei. Als je ze tegenkomt, vergeet dan niet de ploeg te feliciteren met hun prachtige prestaties!

Waar het blikken van onze EJZ het weekend afsloot, waren het Lola en Laura in de 2x die het weekend openden. Ze begonnen de vroege ochtend met een time-trial over 1500m, waarmee onze dames het veld mochten aftrappen. Met een mooie krachtige start wisten ze een Phocas2x achter zich te houden. Na de eindsprint kwamen ze erachter dat ze 8e van de 13 waren geworden, waardoor er deze dag geen finale meer voor ze was.

Op de zondag nieuwe dag, nieuwe kansen, met ook deze dag een time-trial als voorwedstrijd. Met goede halen en een mooie start roeiden ze naar de finish toe, waar ze de race eindigden met een forse eindsprint. Helaas was het veld wat pittiger dan verwacht, waardoor ze 18e van de 20 zijn geworden. Ondanks het moeilijke veld, hebben ze wel een hele mooie race gevaren en een goed weekend gehad.

Onze lichte dames begonnen de zaterdag ook met een time-trial, door de vele inschrijvingen in het veld. Met Minke op slag hadden ze een mooie start en zetten ze de achtervolging in op Thêta. Door de semi-bedreigende calls van Carlijn, die zelfs op de kant te horen waren, gaven de meiden alles wat ze te geven hadden. Het was goed te zien dat de “Pak – Thêta” en “Pak – Okeanos” goed motiveerden voor de roeiers. Helaas zat er voor deze meiden ook geen A-finale in, maar niet getreurd, want zondag was er weer een dag!

Na de zaterdagmiddag een spontaan ploegenuitje naar de stad en bioscoop te hebben gedaan, startten de meiden hun tweede time-trial van het weekend vol vernieuwde energie. Bij deze time-trials over een afstand van 1500m is het inhalen van andere ploegen minder gemakkelijk dan over een lange afstand, maar de dames hadden een vlot tempo en maakten mooie halen om dichter bij de voorganger te komen. Zondag was er ook geen finale voor de dames, desondanks is een deel de hele dag gebleven om EJZ in de finale aan te moedigen.

Daarna was het aan Alma om haar voorwedstrijd in te gaan, waar ze weer geen geluk had met de loting. Ze lag met hele sterke skiffeurs in het veld, maar ze liet zich niet gekmaken. Ze bleef gefocust op haar eigen tempo en halen en ging met een mooie start vlot door naar de finish. Door de moeilijke loting mocht ze helaas geen finale varen.

Vervolgens mocht EJD starten in het beginnelingen veld, waar ze op zaterdag in de voorwedstrijd tegen Argo, Thêta/Argo en Skadi/Laga op het water lagen. Bij de start lagen ze iets achter, maar meteen begonnen ze al met het inhalen van de andere ploegen. Zo klommen ze van de 4e positie iedere 500m omhoog, naar uiteindelijk de 2e plek in de voorwedstrijd. Aangezien er op de zaterdag alleen een A-finale was voor de 4 snelste ploegen, haalde onze EJD het op een haartje na niet om deze te mogen starten.

Op de zondag werkte het wat anders door het knock-out toernooi, dus was het aan de dames om te starten met een time-trial van 1500m. Met een mooie start zetten ze de achtervolging in op de Gyas/Aegir combinatie terwijl ze werden opgejaagd door Phocas. Met mooie krachtige halen kwamen de dames over de finish. Met een halve seconde verschil lukte het net niet om een finale te mogen starten.

Op de zaterdag was EJZ als laatste aan de beurt om meteen de A-finale te starten. Na een ietwat rommelige start begonnen de heren aan de 2k en om de tegenstanders in te gaan halen. Met een vlot tempo en krachtige halen wisten ze de Thêta boot in te halen en op Laga en Aegir in te lopen.

Na deze race aan het einde van de dag zaterdag, mochten de mannen zondag als eerste starten. Als goedmakertje van de dag ervoor, hadden ze hier een krachtige start die ze tot het einde doorzetten. Met die halen mochten ze dan ook door naar de halve finale, waar ze 5uur op hebben moeten wachten. Hier startten ze tegen Thêta, een lichte boot met een hele snelle start. Gelukkig lukte het onze mannen om ze na de eerste 500m in te halen en daarmee een plekje in de A-finale te bemachtigen.

Dan tot slot de A-finale, helemaal aan het einde van de dag. Die mochten ze tegen Vidar starten, een boot die soms uit een onverwachte hoek komt en ineens heel hard gaat, maar die vaak toch minder snel is dan onze mannen. Deze keer waren ze gelukkig voorspelbaar, waardoor onze EJZ bij de start al voor lag en met 2,5 seconde verschil de winst pakten! Uitermate tevreden kwamen ze naar het erevlot waar weer luidkeels gezongen werd. Dit betekent dat EJZ’23 hun tweede blik binnen heeft, de tweede ploeg in de geschiedenis van Pelargos die dit bereikt heeft.

Dit was natuurlijk wel een feestje waard, dus dat is uitgebreid gevierd op de gecombineerde blikkenborrel afgelopen 3 mei. Met kers op de taart dat nu zowel Kim als Kelly een blik beinnen heeft als stuur, én dat EJZ nu op nummer 1 in het klassement staat!

Veld Ploeg Race Afstand Tijd Positie 
Zaterdag 
DB2x MGD’23 Time-trial 1500m 06:15.74 8e 
LDB4* EJLD’23 Time-trial 1500m 06:18,76 12e 
DB1x Alma Rudenlöv Karlsson (EJLD’23) Voorwedstrijd 2 2000m 09:29,34 4e 
DB4+  Voorwedstrijd 3 2000m 08:10,56 2e 
HG4+  A-finale 2000m 07:07,83 3e 
Zondag 
HEj4+ EJZ’23 Time-trial 1500m 05:08,39 1e 
DEj4+ EJD’23 Time-trial 1500m 05:59,46 9e 
DDev2x MGD’23 Time-trial 1500m 05:59,78 18e 
LDEj4* EJLD’23 Time-trial 1500m 05:55,62 16e 
HEj4+ EJZ’23 Halve finale 1 1000m 03:18,46 1e 
HEj4+ EJz’23 A-finale 1000m 03:20,49 1e 

 

Al met al een mooi weekend in Tilburg voor onze wedstrijdsectie, op naar de volgende wedstrijd!