Na de ZRB en Wold Cup heb ik met de hulp van Emilie uit onze eerste Eerstejaars 8+ een net iets andere nabeschouwing dan gebruikelijk! Dit omdat er zo veel goede prestaties zijn geleverd dat het mij leuk leek om deze in één grote nabeschouwing te schrijven en de prestaties per ploeg te bespreken.

Voor alle uitslagen van de ZRB kan je altijd TimeTeam raadplegen! Klik HIER voor Time Team, de uitslagen en video’s van de World Cup kan je HIER terugvinden!

EJD’19
Na een ietwat minder goede race op zaterdag in het Beginnelingen-veld, gingen we met goede moed de volgende wedstrijddag in. Weer zouden we beginnen met een 1500 meter TimeTrial. We waren uitgerust en terwijl we de auto in wilden stappen richting Vidar, zagen we een ooievaar staan in een weiland. Was dit een voorteken voor een goede race (nota bene op Lisa haar verjaardag)?

Toen we aankwamen bij Vidar en de boot naar het water wilden brengen, merkten we op dat er nogal een opstopping was aan andere boten. Minutenlang lag de boot op onze schouders te rusten, terwijl wij steeds zenuwachtiger werden. We zagen de tijd wegtikken. Uiteindelijk lukte het om de acht op het water te krijgen, maar help: we moesten al gelijk naar de start. Ons warmroeiprogramma bestond uit alleen maar 1500 meter oproeien, dus met redelijk koude benen kwamen we aan bij de start. Gelukkig kreeg Aliyah ons volledig in de wedstrijdbubbel, waardoor we het drama van het warmroeien bijna vergaten. Vanaf de eerste wedstrijdhalen voelden we al dat dit zo veel beter ging dan een dag geleden. We hadden harde halen, waarbij het voelde alsof we een machine waren. Toen we gefinished waren keken we de coaches en het bestuur aan, waarbij we zagen dat ze lachten. We hadden de snelste tijd!! Dit moesten we doorpakken in de a-finale. Na flink wat pasta te hebben gepompt in de middag en een lekker dutje te hebben gedaan, waren we er klaar voor. Zou dit dan het moment zijn waarop we zouden blikken?

Na motiverende speeches van de coaches en Aliyah waren we klaar om te knallen. We wilden kosten wat het kost de eerste plek behalen. De finale bestond uit 2000 meter met vaste start. We gingen klaarliggen, maar voelden dat de wind was komen opzetten. Terwijl we voor mijn gevoel nog half bezig waren met klapjes, werden we weggestart. Onze start was best goed, maar we merkten dat onze tegenstanders ook hard waren weggestart. Na zo’n 300 meter zagen we in onze ooghoeken de tegenstanders steeds verder achteropraken. We hadden weer het gevoel alsof we een machine waren, elke haal was raak. We bouwden onze voorsprong op. Na 1000 meter hoorden we ook in Aliyahs stem de blijheid toenemen, we zaten al op de helft en we konden het blik (en het bier) al ruiken. De halen daarna bleven sterk, waarbij we zelfs nog verder uitliepen. De laatste halen waren in zicht en we gooiden er nog een eindsprintje in. Zodra we gefinisht waren schreeuwde iedereen het uit en gingen de handen blij de lucht in: we hadden het geflikt! Geblikt in het eerstejaarsklassement!

MGD’19
MGD’19 heeft op de ZRB op zaterdag het beginnelingen veld gestart met Robin en Isa aan boord. Ze gingen als een malle hebben, met een 2e plek in hun voorwedstrijd, één van de vier plekken in de A-Finale bemachtigd! Na een goede race in finale met een net als in de voorwedstrijd een sterke laatste 500 meter zijn ze als 4e over de finish gekomen!!

Op zondag was het voor Robin en Isa ook tijd voor het klassementsveld. In de voorwedstrijd zijn ze knap 7e geworden in hun Time Trail. Hiermee hebben ze de eerste punten in een Development klassement ooit veiliggesteld!! In de B-Finale in de middag hebben ze met harde wind tegen heel hard gevochten tegen de andere boten en zijn ze als 4e over de finish gekomen.

José in Bulgarije (Plovdiv)
Afgelopen weekend heeft Jose samen met Aletta Jorritsma de 1ste World Cup in Plovdiv gestart in een 2-! Na een derde plek in het voorwedstrijd volgende een spannende herkansing die het duo heeft gewonnen! Dit betekende nog een plek in de A-Finale voor de dames. De finale was een hele spannende race waarin vier boten bijna de hele race met overlap tegen elkaar hebben geracet. De race kan je HIER terugkijken en dit is zeker een aanrader! Met een hele sterke race zijn Jose en Aletta als eerst over de finish gekomen en hebben hiermee de 1ste Wold Cup gewoon gewonnen!!

 

Ik ben echt super trots op alle ploegen en vind het echt niet normaal wat er dit jaar gepresteerd wordt! Ook wens ik alle ploegen succes met de voorbereidingen voor de nog komende wedstrijden.