Het leek Lianne heel erg leuk om een keer een nabeschouwing te schrijven. Bij deze, een nabeschouwing geschreven door Lianne Damink! Lijkt het jou ook leuk? Stuur mij even een berichtje.

Afgelopen weekend was de ZRB wedstrijd in het zuidelijke Tilburg. Op zaterdagochtend mocht EJZ al vroeg de baan over tijdens de voorwedstrijd van het HB4+ veld. Na een minder begin van de race hebben zij het weer goed opgepakt en zijn uiteindelijk gefinisht als 3e met een tijd van 7.11.49. Helaas niet genoeg voor één van de vier plekken in de A-finale, maar wel weer stappen kunnen zetten.

Na de heren mocht Isa in het Dames beginneling 8 veld combineren met Asopos. Ze wisten dat het door de zware loting een spannende race zou worden om de plekjes in de finale. Op de 500m lagen ze eerste, maar helaas kwamen Skoll en Njord er later in de race voorbij en eindigde ze als 3e in de heat met een tijd van 6.55.87. Ondanks de derde tijd van het hele veld, was er geen plek in de finale behaald.

Als laatste voorwedstrijd waren Carlijn en Lianne aan de beurt. Zij moesten eerste of de tijdsnelste tweede worden om door te gaan naar de finale. Vorige week is elke training een PR geroeid, dus dit gaf goede hoop voor de race. Ondanks de chaotische voorbereiding door verdwenen drukstangen begon de race met een goede start en snelle eerste 500m. Dit moest door getrokken worden tot aan het einde van de race, want afhankelijk van de tijden uit de andere voorwedstrijden mochten ze door naar de A-finale. Uiteindelijk hebben ze de A-finale gehaald als tijdsnelste tweede met 7.51.20, ook dit was weer een PR.

Aan het einde van de dag werd de A-finale van de dames gestart met Laga, Skoll, Gyas en natuurlijk Pelargos. Tegen Laga was in de voorwedstrijd al gestart, toen is er 5 seconden later gefinisht, dit zou dus in te halen moeten zijn tijdens de finale. Na de start lag Laga echter al gelijk een bootlengte voor en ook Gyas lag na 500 m nog steeds naast de dames. Laga liep de tweede 500 m een beetje uit en met Gyas bleef het puntje puntje tot aan de 1000m. Hier trokken Carlijn en Lianne de boot voorbij Gyas en werd het gat met Laga steeds kleiner. Helaas was er al een te grote afstand tot Laga om dit in te halen met een sterke eindsprint. Maar met een tijd van 7.47.96 is er wel een verenigingsrecord gevaren en was het zeker een goede race om tevreden op terug te kijken.

Op zondag begon de dag met de klassementswedstrijden voor EJZ en Isa met een andere opzet dan normaal. In de ochtend werden er time-trials gevaren over 1000m, waarbij de 4 tijdensnelsten door gingen naar de halve finales en de 5e tot en met 8ste een directe plaatsing voor de C- finale. De heren en Isa hebben beide de c-finale behaald met een 7e en 8e tijd in de time-trials.

Vervolgens zijn Lianne en Carlijn in de skiff de baan over gegaan. Dit is de tweede keer dat zij een 2km wedstrijd in de skiff doen, er worden dus nog veel stappen gezet. De dames moesten beide tweede worden om door te gaan naar de finale. Lianne is in de eerste voorwedstrijd 3e geworden, maar wel een grote verbetering ten opzichte van de vorige skiff-wedstrijd. Carlijn had een moeilijke voorwedstrijd en is ondanks de snelle start 4e geworden.

Aan het einde van de middag was het tijd voor de finales, deze net zoals in de ochtend weer 1000m. Als eerste startte EJZ in de C-finale met Proteus, Aegir en Phocas/ Aegir. Halverwege de race lagen alle boten nog binnen 2 en een halve seconden van elkaar met Pelargos op de tweede plek. Alles kon dus nog gebeuren, maar de heren lieten het niet van de andere boten afhangen en gingen zelf vol aan. Wat resulteerde in een eerste plek, met een tijd van 3.22.46!!

Als laatste mocht Isa de baan over met de Asopos 8. Het hele weekend waren er al goede races gevaren, maar hier en daar waren er nog wel een paar verbeter punten. In de finale konden ze laten zien hoe goed ze konden roeien als dit allemaal gedaan werd. En hoe lieten ze dat zien?!? Al vanaf

het begin lagen ze voor de andere boten en met een snelle tweede 500 m werd de beste tijd van het hele veld gevaren!

Pelargos heeft weer goed laten zien zeker niet onder te doen van andere verenigingen. Op naar de ARB waar hopelijk weer eerste plekken behaald gaan worden.