Afgelopen weekend waren de 43e van Oord WinterWedstrijden bij Proteus-Eretes. Heel wedstrijdroeiend Nederland kwam heel vroeg z’n bed uit om naar Delft te gaan en een mooie 5km neer te zetten. Zo ook onze wedstrijdroeiers.

Zaterdagochtend was iedereen vroeg bij Proteus-Eretes toen helaas het bericht kwam dat alle blokken werden opgeschoven door het ijs. Om 13:00 begon het eerste blok met daarin Carlijn en de EJD’18 met Saurus combinatie. Het zonnetje scheen weer en het ijs was weg. Tijd om te gaan roeien.

Als eerste gingen de dames weg, over de finish met een tijd van 21:43.1. Ze zijn als laatste geëindigd in het DEJ4+ veld. Het was een spannende race. De dames werden vrij snel ingehaald door Triton, die op hoog tempo erover heen roeide. Theta kwam ook dichterbij en uiteindelijk Vidar ook. De dames hebben heel hard geknokt in een goede eindsprint en zijn uiteindelijk ingelopen op de rest.

Carlijn was hierna aan de beurt in het DB1x veld. Ook Carlijn zette de achtervolging goed in. De eerste 3km gingen heel goed. Ze bleef dicht bij de rest. Helaas ging het de laatste 2km wat minder goed waardoor ze uiteindelijk over de finish is gekomen met een tijd van 24:10.4 op plek 14 van 15. Maar ontzettend netjes gedaan en op naar de volgende wedstrijd!

Om 16:00 uur was het de beurt aan de heren in het HEJ4+ veld. Ze startten als laatste van het veld. Het was een spannende race. De heren hebben 5km lang hele mooie, sterke halen laten zien en zijn steeds dichterbij Euros gekomen. Een paar honderd meter voor de finish hebben ze Euros bijna ingehaald, een spannend einde. De heren zijn uiteindelijk 7e geworden van de 13. Een mooi resultaat!

Zondagmiddag zijn er nog twee Pelargos boten gestart. Als eerste ging Lisa Frima van start in Pelargos kleuren. Zij stuurde de DB8+ van Laga. Ze zijn met een mooie tijd van 18:05.8 over de finish gekomen.

Hierna was het voor de tweede keer de beurt aan de EJD. Zij startten dit keer in het DB4+ veld, weer in een Saurus combinatie. De dames hebben het heel goed gedaan! Wat een verschil vergeleken met zaterdag! Ze waren echt als een team aan het vechten voor een zo mooi mogelijke tijd. En dat heeft goed uitgepakt, zo goed dat ze met een tijd van 20:40.1 over de finish zijn gekomen en dat bleek de snelste tijd te zijn.

Pelargos is een blik rijker door Robin Hofmeester, Isa van Rijswijk, Kirsten Reijbroek (Saurus) en Stella Naziris met als stuur: Anne Koning ter Heege. Een goed begin van het wedstrijdseizoen. Op naar nog meer harde halen en mooie blikken!!