Beste Leden,

 

Het lijkt alweer even geleden maar op 20 februari heeft onze wedstrijdsectie meegedaan aan de Online Winter Wedstrijden. Er hebben 2 ploegen meegedaan aan deze online spar. Dit waren de eerstejaars dames in half gevulde C4+ (toen nog wel)  en de ouderejaars dames in de 2x.

De EJD trapte de dag goed af met twee C4+’en in een achtervolging richting Delft. Met als eerste boot Wijke en Demi en als stuur Jasper, gevolgd door Roos en Lisa met de Emma als stuur. Beide boten hebben laten zien wat ze in huis hadden en een prachtige tijd neergezet in de C4+. In de middag mocht Demi nogmaals starten maar ditmaal in combinatie met Veerle en Emma als stuur. De EJD heeft een zware tijd achter de rug met veel ergo trainingen thuis op hun studentenkamer, alles behalve ideaal. Zij hebben hier laten zien hoe hard ze desondanks hebben doorgetraind en dit dus enorm goed kunnen doorzetten in de boot. Dit belooft veel goeds voor komend seizoen. Zo zegt ook Demi Hanemaaijer over deze mooie wedstrijd: “Voor ons als EJD’21 de eerste ‘wedstrijd’! Helaas niet in zijn originele vorm, maar daardoor absoluut niet minder spannend. De 2500 meters waren pittig in de halfvolle c4+ met aardig wat tegenwind, al hadden we op deze zachte, zonnige zaterdag niet veel te klagen in februari! Voor ons als ploeg heeft dit het wedstrijd-gevoel weer goed doen oplaaien na de vele trainingen thuis. Hopelijk was dit wel onze eerste én laatste wedstrijd in de c4+, want die 8+ is toch net iets leuker.”

Ook de OJD met Isa en Carlijn heeft ontzettend goed gevaren voor deze eerste competitieve spar. Het eerste meetmoment van het jaar is gemaakt. Ondanks de lastige baan met veel bochten en bruggen, waar ze 3x bijna stil hebben gelegen door tegenliggers, hebben ze een prachtige tijd van 19:12,0 neergezet over 5 kilometer. Hiermee zijn ze 2e in het klassement geëindigd, een ontzettend goede start om hier vanuit door te groeien.

De afgelopen maanden hebben de roeiers niet of erg weinig in de boot gezeten. Desondanks heeft de hele wedstrijd sectie laten zien hoe goed ze hebben doorgetraind en dat betaalt zich nu terug in deze mooie resultaten. Ook de heren zullen binnenkort gaan sparren en laten zien hoe hard zij de 4+ over het water kunnen laten gaan. Iedereen mag ontzettend trots zijn op het getoonde doorzettingsvermogen. Vanaf nu mogen ze weer met elkaar in de 2x, 4+ en 8+ gaan schitteren.