Welkom bij de Winter Wedstrijden, waar het weer net zo wisselvallig was als een puberende tiener. Zonnetje, regen, windstil en hele harde wind zorgde voor de ‘perfecte’ roeiomstandigheden. Met het eerste meetmoment van het seizoen, stonden de ploegen op scherp. Zowel via de livestream als langs de Schie, werden de ploegen goed aangemoedigd.  

Laten we beginnen bij de middengroepers. Thijs & Daniël in de skiffjes hebben beide een goede wedstrijd gevaren, ondanks enkele obstakels in de vorm van zwemmende mede-skiffeurs. Jurgen werd op het laatste moment helaas verhinderd, waardoor hij niet meer met Melle in de 2x kon starten. Gelukkig was Thijs niet vies van nóg een 5km en sprong met Melle de boot in! Tijdens het oproeien ging het erg matig, waardoor ze aan de start grapte dat hun doel zou veranderen naar ‘finishen’. Gelukkig vonden ze elkaar tijdens de wedstrijd wel en zijn ze geëindigd als goede middenmoot.  

Laura startte met Leonoor van Proteus in het Lichte Dames Gevorderde 2x veld. Voor dit duo was het water geen onbekend terrein, en zij hebben bewezen dat zij dit gevorderde veld zeker waard zijn. Met een tijdsverschil van 30 seconden, kwamen deze meiden als eerste over de finish, waarmee Laura haar tweede blik van het seizoen binnen heeft!  

De Eerstejaars Zwaar (EJZ) roeiden hun eerste klassementspunten binnen en lieten op zondag zien dat ze niet te onderschatten zijn, door de winnaar van zaterdag er pontificaal uit te roeien. Ondertussen hadden de Eerstejaars Dames (EJD) op zaterdag -volgens hun eigen woorden- wat opstartproblemen, maar rechtten ze de rug op zondag door bijna een volle minuut sneller te zijn. De verbeterpunten van zaterdag, zijn zondag direct toegepast waardoor ze weer samen één geheel waren! 

Terwijl de winterwedstrijden ten einde liepen en de ploegen de boot terug roeiden naar het mooie Den Haag, bleef de sfeer van trotsheid hangen bij het bestuur, de coaches, roeiers en stuurtjes. Want ongeacht alles wat mis kan gaan op zo’n eerste wedstrijd, hebben de ploegen bewezen dat ze klaar zijn om het seizoen te trotseren. De tassen zijn weer goed gevuld met ervaringen, chocoladepasta, Van Oord mutsen, vele eiwitrepen en een blik.