Afgelopen weekend was de Westelijke Regatta op de Willem-Alexander Baan. Pelargos is mede orginisator van de Westelijke. Elske Kranenburg zit vanuit Pelargos in de organisatie en via deze manier willen wij Elske bedanken voor haar inzet en werk afgelopen weekend en de weken ervoor! Ook de vrijwilligers die dit weekend hebben geholpen, supergoed en dankjewel daarvoor!

Het was een prachtig weekend voor wedstrijd roeiend Pelargos. Op zaterdag begonnen we vroeg met Eerstejaars Zwaar! Zij starten de voorwedstrijd in het klassementsveld, HEj4+. De loting voor de voorwedstrijd was pittig. De tegenstanders waren helaas sneller en de heren eindigden op de 6e plek met een tijd van 07:34,81. Dat betekende een B finale.

Hierna was het de beurt aan Carlijn en Lianne in het DG1x veld. De dames gingen allebei de baan over een skiff en dat was weer even wennen. Carlijn zat in de eerste voorwedstrijd en ze ging als een speer. ALs 3e kwam zij over de finish met een tijd van 08:36,52. Een A-finale voor Carlijn!! Lianne in de tweede voorwedstrijd had het iets zwaarder maar een voor een eerste keer na lange tijd weer in een skiff, heel goed gedaan! Ze is als 5e over de finish gekomen met een tijd van 09:08,83. Helaas geen finale voor finale voor Lianne.

De finale van de heren ging heel goed. Ze kwamen goed weg en lagen voorin het veld. het was een spannende race en zijn net aan 2e geworden met een tijd van 07:18,91.  Carlijn heeft de A-finale alles gegeven, maar het was helaas nog niet genoeg. Carlijn is als 7e over de finish gekomen met een tijd van 08:35,76. Maar ze heeft het wel gewoon gehaald, die A-finale!!

Op zondag begon de dag allemaal wat later. Het was een mistige ochtend en de eerste wedstrijden begonnen wat later. Na de mist kwam een heleboel zonneschijn, wat een heerlijke dag was het op de WAB. Als eerste, de voorwedstrijd van de Eerstejaars Zwaar in het HB4+ veld. Wederom een hele zware loting. Ze schoven naar voren in het veld, haalden boten in maar die kwamen helaas heel hard weer terug. Ze zijn 6e geworden met een tijd van 07:15,33 en hebben daarmee een B finale gehaald.

Ook Isa van Rijswijk was dit weekend te zien op het water. Namelijk in de Dames 8+ van Asopos de Vliet. Zij startten in het DB8+ veld. Helaas ook voor deze meiden een pittige voorwedstrijd waardoor ze de A-finale helaas niet gehaald hebben. Ze kwamen als 5e over de finish met een tijd van 07:21,24. Een B-finale voor deze meiden.

De B-finale van de heren ging heel goed. Ze kwamen goed mee met het veld. Ze zijn uiteindelijk 2e geworden met een tijd van 07:22,51.

Dan, de directe A-finale van Carlijn en Lianne in het DB2x veld. Wat een spannende race. Laga lag gelijk vooraan. Carlijn en Lianne ook, samen met Proteus. De dames hebben de hele race 3e gelegen tot op de laatste 50 meter. Ze hebben alles gegeven wat ze konden en hebben Proteus ingehaald. Een hele mooie prestatie waar jullie trots op mogen zijn. De volgende keer weer net zoveel en zelfs meer dan dat geven. De dames zijn 2e geworden in de directe A-finale met een tijd van 08:12,86.

Als laatste nog de beurt aan Isa in de Asopos 8+. Een B-finale tegen de Euros dames. de Asopos 8+ heeft een mooie 1e plek behaald met een tijd van 07:20,72!

Een mooi weekend met spannende races en een lekker weertje. Op naar de ZRB in Tilburg volgend weekend! Wie weet welke finales we daar allemaal gaan behalen!!