Beste leden,

Names Pelargos heeft onze Wedcom van het 18e bestuur, Lianne Damink, meegeholpen met de organisatie van de Westelijke regatta. Zij heeft hier een prachtige wedstrijd neergezet en hieronder is de nabeschouwing van haarzelf te vinden!

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Voor het eerst weer een echte live roeiwedstrijd (voor niet toproeiers) en wel mede-georganiseerd door Pelargos. Waar de Westelijke Regatta normaal een wedstrijd-wedstrijd is die al maanden op de kalenders staat, was het nu tot twee weken ervoor nog onduidelijk of de wedstrijd wel door kon gaan. Maar samen met de andere organiserende verengingen: Skadi, Proteus en DDS is er alles aan gedaan om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. In twee weken tijd is dus bijna de hele wedstrijd in elkaar gezet, met dit jaar nog de extra zaken als het voorbereiden van een eigen teststraat( uiteindelijk niet nodig geweest) en het lobbyen bij het ministerie van VWS om ook de 18 jarige mee te laten doen.

Uiteindelijk na alle voorbereidingen kon de wedstrijd van start. Dit jaar wel in aangepaste vorm, want voor roeiers boven de 18 was het nog niet toe gestaan. Het uitzonderen van de senioren roeiers heeft er dan wel weer voor gezorgd dat het uiteindelijk ook de titel NK Junioren groot heeft gekregen.

Na een weekend vol blije junioren met NK medailles en jeugd competitieroeiers met participatie blikken wordt er alweer naar volgend jaar gekeken. Want een conclusie van het weekend is toch wel dat grote groepen studenten voor iets meer sfeer zorgen dan 14 jarige kindjes. Maar daarmee is er ook al toegezegd dat volgend jaar de Westelijke Regatta onderdeel zal zijn van het Eerstejaars Klassement, als ook mogelijk het NK junioren.

Dus zorg allemaal dat je alvast 18 en 19 juni 2022 in je agenda zet aanwezig te zijn bij de westelijke. Want als Pelargos zijn we hard nodig om volgend jaar alle biertjes te tappen, blikken uit te delen en omgeslagen roeiers uit het water te vissen.